5 Ocak 2016 Salı

Karanlık Ateş (Fever, #1)

Kitap Adı: Karanlık Ateş
Özgün Adı: Darkfever
Kitap Yazarı: Karen Marie Moning
Çeviren: Aylin Kalav
Yayınevi: Epsilon
Sayfa Sayısı: 343
Baskı Yılı: 2009


Hiçbir yerde baskısını bulamadığım ve okumak için deliye döndüğüm Ateş Serisi'ne sonunda başladım! Gerçekten çok merak ediyordum bu seriyi. Aslında şimdi düşününce bu serinin kendisinden çok bulunmazlığına karşı bir istek de olabilir :D

Kitap İrlanda'da geçiyor. Mac bir gün ablasının İrlanda'da öldürüldüğü haberini alıyor. Ölmeden hemen önce de kendisine bıraktığı bir sesli mesaj var. Hiçbir şey bildiğin gibi değil, kendinin ne olduğunu bile bilmiyorsun falan diye. Bunun üzerine Mac kalkıp İrlanda'ya gidiyor.

Daha sonra biz de fantastik bir dünyanın içine giriyoruz. Gri adamlar, gölgeler, faeler falan. Daha önce hiç tanıdık olmayan bir dünya. Mac de kendinin aslında bir Sidhe Kahini olduğunu öğreniyor. Yani bu canlıların gerçek görüntülerini görebilen kişi. 

Böyle işte. Daha sonra hem kendini keşfedip, hem ablasının bahsettiği kitabı arayıp hem de bu canavarların peşine falan düşüyor. 



Kitap kötü değildi ama beklediğim kadar güzel de değildi açıkçası. Bu bana hep oluyor. Bir kitabı okumayı uzun süre isteyince kitap hep beklentilerimin altında kalıyor :D Seriye devam edeceğim ama hemen değil. Çünkü hiç seri sonu gibi bitmedi kitap :D

Yani seri yazarları bir sonraki deli gibi merak edilsin, okunsun diye çok bomba bir yerde bitirir. Bu kitap benim için hiç öyle değildi. Aa bu seri değilmiş, tek kitapmış deseler tamam o zaman der bir kenara koyarım yani :D

Hoşuma giden bazı alıntılar var:


Filmler size pembe renkli evi gösterirler. İyi bir kitap, pembe bir ev olduğunu anlatır ve detayları sizin boyamanıza, hatta belki çatı modeli seçmenize ve kendi arabanızı o evin önüne park etmenize olanak tanır.

Bu ölüme sebebiyet vermekle cinayet arasındaki farktı. Ölen öldüğüyle kalıyordu ve cesedin, hukuki ayrımları takdir edeceğini hiç sanmıyordum. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Özgün bir konu olduğu kesin. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Güzeldi.  

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Bazı yazım hataları gördüğümü hatırlıyorum. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Orijinal isim!

Güzel kapak (%5): 0/5 
Kapak rezalet ya :D 

Final puanı: 3,9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder