26 Şubat 2018 Pazartesi

Göz Koleksiyoncusu (Der Augensammler, #1)

Kitap Adı: Göz Koleksiyoncusu
Özgün Adı: Der Augensammler
Kitap Yazarı: Sebastian Fitzek
Çeviren: Gültekin Yılmaz

Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 392
Baskı Yılı: 2018

Göz Koleksiyoncusu'nu fuardan alıp eve geldikten sonra epey şaşırdım. Çünkü kitap bir epilogue ile yani kapanış, son bölüm gibi bir bölümle başlıyor. Ve işin daha da garibi, hem sayfa numaraları hem de bölüm numaraları geriye doğru akıyor. İlk başta basım hatası falan olduğunu düşünmüştüm ama hayır, kitap gerçekten böyle :D

Kitapta bir seri katil var, polis tarafından Göz Koleksiyoncusu olarak anılıyor. Çünkü anneleri öldürdükten sonra küçük çocukları kaçırıyor. Çocukların gözlerinden birini oyuyor, annenin eline bir kronometre bırakıyor. Ve geri sayım bitene kadar çocuğu bulabilmeleri için babaya zaman tanıyor.

Bu kez katilin peşine eski bir polis memuru olan Alexander Zorbach düşüyor. Daha doğrusu, garip ipuçlarıyla bu olayın içine çekiliyor bir anlamda. Üstüne bir de kör bir fizyoterapist ile yolları kesişiyor. Alina, insanlara dokunduğunda onların geçmişlerinden flashbackler gördüğünü söylüyor. Ve son hastasının da Göz Koleksiyoncusu'nun bizzat kendisi olduğunu iddia ediyor.


Kitap zaten bu sondan başlama olayıyla ilgimi çekmişti. Ama o kadar inanılmaz bir temposu da var ki gerçekten soluksuz okudum. Neler olacağını deli gibi merak ettim. Goodreads yorumlarında geriye akan sayfaların çok zekice olduğunu ve kitabın sonuna doğru anlam kazandığını görmüştüm. 

Gerçekten de öyle! Karakter "Nasıl bu kadar kör olabildim? Nasıl fark edemedim?" dedikçe ben de aynı şeyleri söyledim. Yazar tıpkı katilin yaptığı gibi bize ipuçları bırakıp durmuş aslında kitap boyunca. Üstelik okumaya devam ederken sayfa sayısının bir geri sayım gibi geriye akıp durması da ayrı bir gerilim ve heyecan yarattı bende :D

Kitabı gerçekten çok ama çok beğendim. Kitabın neden sondan başlıyor gibi görünmesi, sonunda geldiği nokta... Yaşadığım bütün farkındalıklar beynimin içinde patlamalar oluşturdu resmen :D Gerçekten inanılmaz bir kurgu! Fitzek'e bir kez daha hayran oldum. Mutlaka okumanız gerektiğini düşünüyorum.

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Muazzamdı! Bu insanlar nasıl bu kadar zeki oluyor anlamıyorum :D

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Meraktan deli olup başından kalkamamanız çok mümkün :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Olmuş :D

Güzel kapak (%5): 5/5
Yaaaani :D Ama bunun için puan kıramam bu güzelim kitaptan :D

Final puanı: 5

1 yorum:

  1. kitabın adı öncelikle merak uyandırıyor. içeriğini merak ettim doğrusu. bir kaç aydır polisiye-gerilim okumuyorum. tavsiyeye teşekkür ederim.

    YanıtlaSil