10 Haziran 2017 Cumartesi

Serafina ve Siyah Pelerin (Serafina, #1)

Kitap Adı: Serafina ve Siyah Pelerin
Özgün Adı: Serafina and the Black Coat
Kitap Yazarı: Robert Beatty

Çeviren: Lale Günseli Bayır

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 328
Baskı Yılı: 2017

Serafina ve Siyah Pelerin çok yakın zamanda çıktı ve beni şok eden bir sunumla geldi :D Büyük bir kutu gelmişti, açıp içinden kitabı çıkardım ama kitabın yanında dar uzun bir kutu daha duruyor. Bir yandan bu ne olabilir diye düşünüp bir yandan da kutuyu parçalamaya çalışıyorum :D Ve sonuç olarak, içinden kocaman bir gaz lambası çıktı :D Diğer arkadaşlarıma pelerin gitmiş gördüğüm kadarıyla, ben de pelerin istiyorum ya! :D

Serafina bize yeni kazandırılsa da yurtdışında oldukça popüler olan ve halihazırda üç kitabı bulunan bir seri imiş. Bir milyondan fazla satmış, New York Times çok satanlar listesinde 59 hafta boyunca kalmış! Peki benim Yabancı'da görmeden önce bu kitapla bir kez olsun bile karşılaşmamam? :D



Serafina ve Siyah Pelerin'den masal tadı aldım ben, o yüzden de okuması gayet keyifliydi. Serafina, babasıyla birlikte varlıklı bir ailenin şatomsu evinin bodrumunda yaşıyor. Olayın geçtiği yıllar, elektriğin henüz kullanılmaya başladığı dönemlere denk geliyor. Serafina'nın babası da trafo, dinamo(?) gibi bir şeyin tamiri ve bakımıyla ilgileniyor. O yüzden de bodrumda yaşıyorlar.

Fakat bir süre sonra bu evden, Biltmore Evi'nden bir çocuk kayboluyor. Serafina, çocuğun siyah pelerinli bir adam tarafından kaçırıldığını görüyor ve kendisi de adamın elinden kıl payı kurtuluyor. Daha sonra çocuk kayıpları yaşanmaya devam ediyor ve Serafina da bu olayın peşine düşmeye karar veriyor. Bu süreçte kendisiyle ilgili de birtakım şeyler öğreniyor tabii ki.

Kitabın kapaklarını falan epey beğendim, tüm seri çıktığında hepsini kitaplığımda yan yana görmek harika olacak! :D Umarım Yabancı bizi çok bekletmez, kısa süre içinde devam kitaplarına da kavuşuruz. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Oldukça güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Sürükleyici bir kitaptı. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Yaşasın! :D

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapağını beğendim gerçekten. 

Final puanı: 4,15

3 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Kitabı hangi siteden sipariş ettin? Her site hediye(pelerin veya gaz lambası) göndermiyor. Ekstra bi fiyat ödedin mi?

    YanıtlaSil