23 Haziran 2017 Cuma

Çünkü Biz Karıncayız

Kitap Adı: Çünkü Biz Karıncayız
Özgün Adı: We Are the Ants
Kitap Yazarı: Shaun David Hutchinson

Çeviren: Begüm Berkman Padar

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 359
Baskı Yılı: 2017

Böyle bir liste falan hazırlayacağım artık: Okurken Yüreğimi Dağlayan Kitaplar vol. bilmem kaç :D Çünkü Biz Karıncayız yine çok güzel ama bir o kadar da yürek burkan bir kitaptı.

Henry Denton'ın hikayesini okuyoruz. Eşcinsel olduğu için okulda yaşadığı zorbalıklar, kendisine takılan lakaplar. Erkek arkadaşı bir süre önce intihar etmiş. Babası bebekken bırakıp gitmiş. Annesi sürekli içiyor. Alzheimerlı anneanne ve sorunlu bir ağabey. Bir hayat daha ne kadar zor olabilir ki?



Bir gün, sümüklü böceğe benzedikleri için Sümüklüler adını verdiği uzaylılar tarafından kaçırılıyor. Kendisine 29 Ocak 2016'da dünyanın yok olacağı gösteriliyor. Ancak bunu durdurmanın bir yolu var. Uzaylıların gemisindeki butona basarsa bu yok oluş engellenecek. Henry'nin 100 küsür günü var, bu süreçte yaşadıklarını ve karar vermeye çalışmasını okuyoruz.

Bu kitabı Onur Haftası için okumuştum, belki biliyorsunuzdur. Daha mutlu, beni üzmeyecek bir şeyler okumayı isterdim ama Çünkü Biz Karıncayız, şiddetle tavsiye ettiğim kitaplardan biri oldu yine de. 

"Nasıl öleceğimizi seçemeyebiliriz ama nasıl yaşayacağımızı seçmek bizim elimizde. Evren bizi unutabilir ama bunun bir önemi yok. Çünkü biz karıncalarız ve yolumuza devam edeceğiz."


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Boş bir günde tek seferde bile bitirilebilir bence. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
We are the ants!

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak çok hoş, cildi de tatlı. 

Final puanı: 4,6

2 yorum:

  1. Kitabı çok merak ediyorum, sence kitaptan ne bekleyerek başlamalıyım??

    YanıtlaSil
  2. Bir serüven hikayesi,beklentiyi sonuna kadar sakla,sonucunda beklentin belli olur

    YanıtlaSil