30 Aralık 2018 Pazar

Bir Skandalın Anatomisi

Kitap Adı: Bir Skandalın Anatomisi
Özgün Adı: Anatomy of a Scandal
Kitap Yazarı: Sarah Vaughan
Çeviren: Güneş Becerik Demirel
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 368
Baskı Yılı: 2018


Bir Skandalın Anatomisi Yabancı'nın en yeni kitaplarından biri. Ben bir suç işlendikten sonraki kovuşturma ve dava sürecini okumaya tek kelimeyle bayılıyorum. Ama nedense bu yıl hiç okumadım böyle bir kitap galiba, o yüzden bu kitabı büyük keyifle okudum. 

James bir bakan, galiba İngiltere'de. Ekibindeki kadınlardan biriyle karısını aldatıyor ve bu bir şekilde duyuluyor. Sonra haber olarak patlıyor tabii ama James bir şekilde çok pişman olduğunu, geçici bir heves olduğunu falan söyleyip bu işten yakasını sıyırıyor. Fakat sonra aynı kadın tarafından kendisini tecavüz ettiği iddiasıyla suçlanıyor ve hakkında dava açılıyor. Biz de bu dava sürecini okuyoruz. Olayların çoğunu da madurun avukatı Kate'in gözünden görüyoruz.



Bu kitabı okurken hayatımda en az bir kere jüri olmayı deneyimlemek istediğimi fark ettim. Bildiğiniz gibi birçok ülkede jürilik bir vatandaşlık görevi. Mahkemeye gidip iki tarafın savunmalarını dinliyorsunuz ve taraflar hakkında bir karar veriyorsunuz. Özellikle tecavüz gibi bir suçta üzerinizdeki yük inanılmaz büyük. Ya birinin işlemediği bir suçla ceza almasına sebep olacaksınız ya da tecavüzcüyü suçsuz bularak bu travmayı yaşamış madurun hayatını daha kötü hale getireceksiniz.

Dava sürecini okumak keyifliydi ama kitabın sonu beni pek tatmin etmedi. Hem istediğim gibi bitmedi hem de biraz açık bitti. Öyle ki, kitap bittiğinde sanki yeni başlıyordu. Ortalama bir kitaptı yani, önerebilirim ama çok büyük beklentileriniz de olmasın.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Ehhh.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 3/5
Bu da ehh :D 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun görmedim. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Olmuş :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Yaaani fena değil :D

Final puanı: 3.3

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Uzun zamandır blogları, bu arada sizin bloğu da takip edemedim. Elbette çok şey kaçırmışımdır.
    İnşallah yeni yılda, yeni bir heyecanla bloglarınızdan yararlanmaya çalışacağım.
    Her gününüzün yeni olmasını, her anınızın mutlulukla dolmasını dilerim.

    YanıtlaSil