10 Şubat 2016 Çarşamba

Soğuk El

Kitap Adı: Soğuk El
Özgün Adı: Iron House
Kitap Yazarı: John Hart
Çeviren: Gizem Yanbolluoğlu
Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 525
Baskı Yılı: 2016


Soğuk El'i ilk çıktığında görüp kısa süre içerisinde sipariş etmiştim. Çünkü Koridor ve ben Koridor kitaplarını çok seviyorum. Ama o kadar da beğenmedim açıkçası.

Bir kere kitap çok uzun. Çok boşluk bırakmadan falan da yazılmış. O yüzden iyice gözünüzde büyüyor kitap. Kitabı okurken birkaç kere bırakmayı düşündüm ama "bu kadar okudum bitireyim bari" psikolojisi engel oldu :D

Kitap çok karışık başlıyor zaten. Olayın tamamı da karışık. Mafyalar, senatörler, geçmişe dayanan karanlık hikayeler, onlarca karakter. Kitabın tam olarak içine girdiğimi hissedemedim. Ama yine de bir şekilde kendini okutuyor kitap, öyle çok kötü de değil yani. 



Biraz olayı anlatayım. Michael diye bir adam var, mafya tetikçisi gibi bir şey. Ama bir kadına aşık olduktan sonra tüm bu mafya olaylarından ayrılmak istiyor. Mafyanın başındaki adam Michael'i çok sevdiği için izin veriyor ama ölmek üzere ve bu durumdan rahatsız olan diğer adamlar sadece onun ölmesini bekliyor. Yaşlı adam öldüğü anda Michael'i da temizleyecekler, çünkü mafyadan ayrılma diye bir şey mümkün değil onlar için. 

Bunlar okurken biraz da Michael'ın geçmişine dönüyoruz. Kardeşi Julian ile birlikte berbat bir yetimhanede büyümüşler, sonra Julian evlat edinilmiş. Olay sonra onu evlat edinen aileye falan da bağlanıyor. Gerçekten yoğun ve karmaşık bir hikaye yani. 

Sonuna doğru her şey yılan hikayesi oluyor ve açığa çıkan şeyler gerçekten şaşırtıcı. Ama dediğim gibi kitap çok uzun ve sanırım bu biraz okuma keyfimi azalttı benim. Koridor'dan çok çok daha güzel şeyler okudum ben. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Ne çok iyi ne de çok kötüydü. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 3/5
Akıcılığı kötü değildi.  

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 3/5
Çeviriyle ilgili büyük bir sorunum var. Argolar sansürlenmeye çalışılmıştı, s.ktir gibi. İlk kez bir kitapta böyle bir şey görüyorum ve bence çok komik duruyordu. İnanılmaz gereksiz olmuş :D

Orijinal isim (%10): 0/5
Kitabın adı Demir Ev ve inanın bütün hikaye Demir Ev ile alakalı :D  Soğuk El nereden çıktı, kitapla ne alakası var hiçbir fikrim yok. 

Güzel kapak (%5): 3/5 
Uydurma isim için bir kapak ayarlamaya çalışmışlar :D

Final puanı: 2,7

3 yorum:

  1. konu güzelmiş ama uzun olması sıkmış olabilir :) bende bloğa beklerim

    YanıtlaSil
  2. Konusunu beğendim. Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. Benim tarzım değilmiş (uzamış olması tabi) sürükleyip bağlaması lazım.Takipteyim sizide beklerim
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil