20 Ocak 2019 Pazar

Paket

Kitap Adı: Paket
Özgün Adı: Das Paket
Kitap Yazarı: Sebaastian Fitzek
Çeviren: Fulya Aydınoğulları
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Baskı Yılı: 2019


Paket, Sebastian Fitzek'in 10 gün önce falan çıkan yepyeni romanı. Kapağını gördüğüm andan beri kitabı okumak için çok heyecanlıydım. Çünkü kapak ÇOK GÜZEL! :D Dün akşam sonunda kitabı okumaya başladım ve o kadar iyi ilerliyordu ki bir anda kendimi yarısından fazlasını okumuş olarak buldum. Sonra da dedim ki ben bu kitabı bitirmeden uyuyamam :D Sonuç olarak, 3 saatten az bir sürede tüm kitabı okuyup bitirmiş oldum.

Kitap, genç bir psikiyatrist olan Emma Stein ile ilgili. Bir süre önce bir otel odasında tecavüze uğramış. O zamandan beri evden dışarı hiç çıkmıyor, eve yabancı biri girmesine de izin vermiyor. Bir gün, her zaman kargolarını getiren postacı yine geliyor ve komşusu adına bir paket olduğunu söyleyerek, paketi Emma'ya teslim ediyor.

Bu paketin eve girmesiyle bütün olaylar başlıyor aslında. Emma yıllardır aynı yerde yaşamalarına rağmen paketin üstünde yazan alıcı ismini hiç tanımadığı için şüphelenmeye başlıyor. Bir şekilde o ismi kendisine tecavüz eden adamla bağdaştırıyor. Sonra zaten her şey karışıyor :D


Gerçekten çok güzel bir kitaptı. Uzun zamandır çok severek okuyamadığım bir şeyler bulamıyorum, artık eskisi kadar vaktim olmadığı için çok fazla kitap da okuyamıyorum. Dolayısıyla bu kadar sürükleyici bir kitabı bir çırpıda büyük heyecanla okumak bana ne kadar iyi geldi anlatamam. Kurgu da çok iyi örülmüştü. Tamam olaylar çözüldü dediğiniz anda bir şeyler oluyor ve tekrar meraklanıp okumaya devam ediyorsunuz. Son sayfaya kadar tempo hiç düşmüyor. 

Özellikle, Konrad'ın Emma'yı sorguladığı sahnelere bayıldım. Sorgu sahneleriyle ilgili önce bir şey çıktı ortaya zaten şok oldum. Sonra onun üzerine başka bir şey daha çıktı, ben artık dehşet içindeyim :D Kitabı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacaktır :D

Fitzek'in kaleminden o kadar eminim ki günün birinde bir kitabını okuyup beğenmedim dersem sorun kesinlikle bendedir. Ben kitabı anlayamamışımdır, ben düzgün okumayı becerememişimdir :D Bu kitabı da bitirdiğimde büyük ihtimalle 2019'un en iyi kitabı elimde tutuyorum diye düşündüm zaten. O yüzden şiddetle tavsiye ediyorum!

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok güzeldi!

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Kitabın başından kalkamadım!

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu.  

Orijinal isim (%10): 5/5
Adını iyi ki Paket olarak bıraktı yayınevi!

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapağa A Ş I K  O L D U M ! :D

Final puanı: 5

2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Yeni bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil