30 Haziran 2018 Cumartesi

Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler (The Art of Hearing Heartbeats, #1)

Kitap Adı: Her Kalp Kendi Şarkısını Söyler
Özgün Adı: Das Herzenhören
Kitap Yazarı: Jan-Philipp Sendker
Çeviren: Elif Özkaya

Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2013

Her Kalp Kendi Şarkısı Söyler, 500 yıldır falan kitaplığımda duruyordu. Çeşitli zamanlarda takipçilerimin harika bir kitap falan diye önerdiğini de hatırlıyorum. Geçenlerde bir anda elime aldım ve okumaya başladım :D

Yine asla beklediğim gibi bir şey çıkmadı. Ben niye kitapların konularından bu kadar bihaberim ya :D Polisiye falan diye düşünüyordum Koridor olduğu için ama bambaşka bir şey okudum. Julia'nın babası çok başarılı, ünlü bir avukat. Ama bir anda ortadan kayboluyor. 

Bu kayboluştan birkaç yıl sonra da Julia'nın annesi babası tarafından Mi Mi adında bir kadına yazılmış ama hiç gönderilmemiş bir mektup buluyor. Julia da yüzlerce kilometre yol kat edip mektubun üzerinde yazan adrese gitmeye karar veriyor. Böylece bahsi geçen kadını bulmayı, babasına neler olduğunu öğrenmeyi falan hedefliyor. 



Kitabın anlatımını çok sevdim aslında. Okurken böyle sanki bir masalın içinde kayboluyormuşum gibi hissettirdi bana. Neler olduğunu da cidden merak ettim. Ama sonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Neler olduğunu anladığımda tadım kaçtı, birden kitap vasat bir şeye dönüştü gözümde. Belki de bu masalsı anlatımdan dolayı daha sıradışı bir şeyler mi beklemiştim bilmiyorum ama bu son hiç tatmin etmedi beni.

Kitap Goodreads'de bir seriye ait gözüküyor bu arada. İkinci kitap falan da varmış ama niye devam etmiş ne anlatmış devamında yazar hiçbir fikrim yok. Hiç merakım da yok :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Ehhh. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 3/5
Fena değildi. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu. 

Orijinal isim (%10): 0/5
Bizimkiler böyle romantik bir isim yapmaya çalışmış galiba :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Ehh :D

Final puanı: 2,8

1 yorum: