1 Haziran 2018 Cuma

Canım Kardeşim

Kitap Adı: Canım Kardeşim
Özgün Adı: Charlie and Me - 421 Miles from Home
Kitap Yazarı: Mark Lowery
Çeviren: Tolga Birler

Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 255
Baskı Yılı: 2018

Canım Kardeşim, Yabancı Yayınları'nın en yeni kitaplarından biri. Doğrusu çıkacağından haberim bile yoktu, bir anda ellerimde buluverdim kendisini :D Ama kapağı o kadar tatlı ki gelir gelmez hemen okudum. Yorum girdiğimi görünce şaşıracaksınız muhtemelen, çünkü çok sessiz sedasız okudum. Hem çok hızlı bitti zaten, hem de artık çalışmaya başladığım için hikayelerde beni pek göremiyorsunuz :D

On üç yaşındaki Martin'in kardeşi Charlie'yi de alarak evden kaçmasını okuyoruz bu kitapta. Charlie prematüre doğmuş, o yüzden çok hassas bir çocuk. Bir sürü sağlık sorunu var. Martin de kardeşine geçen yaz gördükleri yunusu tekrar göstermek istiyor. Bu yüzden 677 kilometrelik bir yolculuğa çıkıyorlar evden kaçıp. Kitap bize şu soruyu soruyor: Peki, bu yolculuğun tek sebebi o yunusu görmek miydi?



Kitabı gayet keyifli bir şekilde okuyordum. Hem Martin hem de Charlie inanılmaz tatlı ve eğlenceli çocuklar. Ama sonlara yaklaştığınızda kitap bir şey yapıyor. İlk okuduğumda anlamadım, tekrar okudum. Ve sonra. Kalbim. Paramparça. Oldu. O kadar dokunuyor ki içinize, yüreğiniz sızlıyor yani. Bunu anlatamam. Okuyup kendiniz hissetmelisiniz. O yüzden bu kitabı okuyun. Mutlaka okuyun.

Cidden, bu kitabı her zaman kalbimin bir köşesinde saklayacağım. Bu tatlı iki çocuk hep aklımda kalacak. Ama keşke beni bu kadar üzmeselerdi :D Ayrıca bu yazarı da takipteyi artık, bir sürü kitabı daha varmış. Eminim hepsini büyük keyifle okurum. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok güzeldi!

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
250 sayfa kitap, 2 saat falan veriyorum bitirmeniz için :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi. 

Orijinal isim (%10): 0/5
Bu kitaba tam puan vermek istiyorum ama maalesef olmamış :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapağa dünyanın en tatlı kitap kapağı ödülü veriyorum :D

Final puanı: 4,5

1 yorum:

  1. Kapağına bende bayıldım. Çok tatlı. Konusu ilgimi çekti, listeme ekliyorum. Sevgiyle kal... 🤗

    YanıtlaSil