20 Eylül 2017 Çarşamba

Karanlık Ada

Kitap Adı: Karanlık Ada
Özgün Adı: The Troop
Kitap Yazarı: Nick Cutter
Çeviren: Burak Eren

Yayınevi: İthaki
Sayfa Sayısı: 448
Baskı Yılı: 2017

Karanlık Ada İthaki'nin en yeni kitaplarından ve fazlasıyla garipti. Kitapla ilgili doğru kelimeyi bulamıyorum. Rahatsız edici? Ürkütücü? Psikopatça? :D

Kitap aslında gayet normal başlamıştı. İzcibaşı Tim Riggs ve 5 izcisi bir adaya kamp yapmaya gidiyor. Ancak burada bir adamla karşılaşıyorlar. Adam canlı olamayacak derecede zayıf, adeta insanlıktan çıkmış. Ve sonra hayatta kalabilmek için kıran kırana bir mücadele vermek zorunda kalıyorlar.

Öte yandan bir de Doktor Clive Edgerton tarafından yürütülen bir deney var. Bir tür bağırsak solucanının DNA dizilimiyle oynayarak bir zayıflama hapı üretmeye çalışıyor. Bu hap diyet sektöründe bir devrim olacak. Ancak işler pek de düşünüldüğü gibi gitmiyor ve bir felakete dönüşüyor. 



Kitapta bir karakter vardı ki sormayın. Kampa giden çocuklardan biri olan Shelley. Tam anlamıyla bir sosyopat. Onun bölümlerini okurken insanın tüyleri diken diken oluyor. Kitap zaten genel olarak çılgındı ama bu karakter apayrı bir şeydi :D

Farklı bir şeyler okumak istiyorsanız bu kitaba kesinlikle göz atın. "Sineklerin Tanrısı ve 28 Gün Sonra'nın bir araya gelmiş hali" şeklindeki tanıtım yazısı da ilginizi fazlasıyla çekebilir. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcıydı genel olarak.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Eklem yerine ısrarla "mafsal" kelimesinin kullanılması aşırı gıcık etti beni :D

Orijinal isim (%10): 0/5
Üzgünüm.

Güzel kapak (%5): 3/5 
Fena değil ama o pencereli yerler çabuk yırtılıyor :D

Final puanı: 3,55

1 yorum: