28 Temmuz 2017 Cuma

Mürekkep ve Yıldızların Kızı

Kitap Adı: Mürekkep ve Yıldızların Kızı
Özgün Adı: The Girl of Ink and Stars
Kitap Yazarı: Kiran Millwood Hargrave

Çeviren: Berke Kılıç

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 249
Baskı Yılı: 2017

Mürekkep ve Yıldızların Kızı, 2017'de British Book Awards ve Waterstones'tan en iyi çocuk kitabı ödülleri almış tatlı mı tatlı bir kitap. Konusuna falan geçmeden önce, şu kapağa bir baksanıza! Harika değil mi?

Kartograf olan babasıyla birlikte yaşayan Isabella'nın en büyük hayali yaşadıkları yerde "bilinmeyen" olarak bilinen ve geçilmesi yasak olan bölgelere gidip oraların detaylı bir haritasını çıkarmak. Bir gün arkadaşı bu bölgede kayboluyor ve kaybolmadan önce arkadaşıyla kavga ettiği için kendisini suçlu hissediyor Isabella.


Bunun üzerine saçlarına keserek erkek kılığına giriyor ve Vali'nin kızı olan bu arkadaşı için kurulmuş olan arama ekibine katılıyor. Ancak Unutulmuş Diyarlar hakkında pek çok canavar efsanesi var. Bu bölgeler hiç tekin olmayan kurak yerler. Böylece Isabella, macera dolu bir yolculuğa çıkmış oluyor.

İçinde fantastik ögeler de barındıran, bir çırpıda okunan oldukça keyifli bir kitaptı Mürekkep ve Yıldızların Kızı. Çocuk kitabı diye geçiyor ama bu bizi ne zaman durdurdu ki? :D Böyle şeyler okumayı seviyorsanız kesinlikle göz atmanız gereken bir kitap. Kapağının harikalığının yanında her sayfada çok güzel çizimler ve detaylarla da süslenmiş. Bence sadece bunlar için bile alınabilir :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Gayet akıcı bir kitap. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Seni seviyorum Yabancı! :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapağı çok güzeeeel. 

Final puanı: 4,2 

1 yorum: