13 Ocak 2017 Cuma

Yolcu (Passenger, #1)

Kitap Adı: Yolcu
Özgün Adı: Passenger
Kitap Yazarı: Alexandra Bracken 
Çeviren: Özlem Özarpacı
Yayınevi: Parodi
Sayfa Sayısı: 548
Baskı Yılı: 2016


Benim bu kadınla yıldızım hiç barışmayacak sanırım :D Karanlık Zihinler'i daha ilk kitabından sıkıntıdan patlayarak bırakmıştım. Yolcu'da da çok sıkıldım.

Zamanda yolculuk hikayesi falan deyince epey umutluydum ama olmadı, bilemiyorum. Kitap bence fazla uzun, dolayısıyla da okurken "eh artık, ne zaman bitecek" diye düşünüyorsunuz.

Etta müzisyen olarak davet edildiği bir konserde bir anda bir karmaşının içinde buluyor kendini ve daha sonrada gözlerini bir gemide açıyor. Sonra işte yavaş yavaş farklı bir zamanda olduğunu fark ediyor, FARKLI BİR YÜZYILDA! Daha sonra annesiyle ilgili bir şeyler öğreniyor ve işte biz de onun macerasını okumaya başlıyoruz. YAKLAŞIK 500 SAYFA BOYUNCA :D



Dediğim gibi ben okurken sıkıldım, yani bu kadar kalın bir kitap yazıyorsan bunu inanılmaz akıcı kılmalısın. Yoksa sıkılmamak elde değil bence. Yazarın bunu çok başaramadığına inanıyorum.

Uzun zamandır beklenen, çok popüler olan bir seri Yolcu serisi, biliyorsunuzdur. Parodi de inanılmaz bir işçilik çıkarmış. Kapağı, cildi, her şeyi çok güzel. Bence yine de bir bakın, belki benden daha çok sevebilirsiniz.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Yani, eh :D

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 3/5
Bu da ne çok iyi ne de çok kötüydü benim için. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi, bir hata görmedim. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Passenger!

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapağı oldukça güzel!

Final puanı: 3,35

2 yorum:

  1. sayfa yapısını cok begendım. ilk defa bir kıtabın ilk sayfası bu kadar dikkatımı cektı..

    YanıtlaSil
  2. İlk defa senin yazın sayesinde böyle bir kitabın varlığından haberdar oluyorum. Bu tarz değişik kurgular beni pek çekmiyor. Ben sıkıcı ve gerçek hayattan hikayeleri okumayı seviyorum. Belki bir şans verebilirim bu kitaba.

    YanıtlaSil