16 Nisan 2016 Cumartesi

Winter (The Lunar Chronicles, #4)

Kitap Adı: Winter
Özgün Adı: Winter
Kitap Yazarı: Marissa Meyer
Çeviren: Beril Tüccarbaşıoğlu Uğur
Yayınevi: Artemis
Sayfa Sayısı: 800
Baskı Yılı: 2016

Winter bitti... Ne denir bilemiyorum. Çok güzeldi. Bu seri kesinlikle tüm zamanların en iyi serilerinden biriydi benim için. Dün ve bugün toplamda 600 sayfa okuyarak 4 günde bitirdim bu kitabı. Hem zaten çok akıcıydı hem de ben neler olacağını çok merak ediyordum. 100 sayfa okuyup bırakınca aklım onda kalıyordu, canım ders falan çalışmak istemedi. Ben de oturup bitirdim :D

Bir önceki yazımda söylemiştim, umarım Winter'da görkemli savaş sahneleri görürüm diye. Öyle olmadı. Ama çok güzel bir isyan gördüm. Çok güzel bir başkaldırı gördüm. Her şey çok güzeldi. Kitabın son sayfalarını okurken gözlerim doldu. 

Ama şunu hala çözemedim, bu hangi masaldı? Yani Winter karakteri hangi masaldandı, bir türlü bulamadım. Şey gibi duruyor, hani yaşlı bir cadı bir kıza elma veriyor da kız sonra ölüyor mu ne. Bu masalı da tam çıkaramıyorum :D Hangi masal bu?



Bu kitapta beni oldukça rahatsız eden bir şey vardı ama: Çeviri! İkinci kitaptan itibaren aynı çevirmenle devam ettirmiş olsak da bu kitapta bir şeyler olmuş çevirmene, dili bozulmuş. Abuk subuk çeviriler vardı: "soruya gel soruya", "alakaya çay demle", "valla ne iyi olur", "hepinizi ananızdan doğduğunuza pişman eder" gözüme en çok batan örnekler. Komik ya da samimi olduğunu falan düşündüyse hiç düşünmesin, inanılmaz itici duruyor. 

Böyle işte. Bir serinin daha sonuna geldik. Ama bu herkese önermekten bıkmayacağım, her fırsatta ne kadar beğendiğimi söyleyip duracağım bir seri olacak. 

Keşke filmleri yapılsa. Yıllarca izlesek. Ne güzel olur!

Buradan serinin tüm kitaplarının incelemelerini bulabilirsiniz:
Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok güzel her şey.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
800 sayfa 4 gün :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 3/5
Çeviri sıkıntılıydı dediğim gibi. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Winter !

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapak epey güzel. 

Final puanı: 4,9

1 yorum: