3 Nisan 2016 Pazar

Bizim Büyük Çaresizliğimiz

Kitap Adı: Bizim Büyük Çaresizliğimiz
Kitap Yazarı: Barış Bıçakçı
Yayınevi: İletişim
Sayfa Sayısı: 167
Baskı Yılı: 2004


Bizim Büyük Çaresizliğimiz'e başlama konusunda tereddütlerim vardı. Çünkü beni çok üzeceğini düşünüyordum. Yine üzdü. Ama düşündüğüm kadar değil. Daha çok içimi ısıttı. Çünkü çok çok güzel bir hikaye. Bu kitapla da tabii ki Erenciğim sayesinde tanıştım. #EreniSeviyoruz :D

Kitapta Ender'in ağzından Ender ve Çetin'in hikayesini okuyoruz. Görebileceğiniz en yakın, en güzel, en sıcak arkadaşlığa sahipler. Hatta öyle ki, kitapta bir ara eşcinselliğin sınırlarında dolaşan gibi bir ifade vardı.


İşte bu iki yakın arkadaş günün birinde aynı kıza aşık oluyorlar. Aşkları da çok güzel, Ender'in bunu anlatması da, her şey çok güzel. Kitabın adı çok güzel değil mi ayrıca? Bu arada bu kitap benim Barış Bıçakçı'dan ilk kitabım. Yazarı sevdim, dilini sevdim, tarzını sevdim. Muhtemelen okumaya devam edeceğim.

Kitap boyunca bir sürü cümlenin altını çizdim, hepsini paylaşmaya kalksam yazı uzar da gider. O yüzden aralarından en sevdiklerimi seçmeye çalışacağım.

*
Benden okumak için kitap önermemi isteyenlerin kalbimi de istediklerini sanıyordum.
*
Sonra onun her şeyini ezberledim ben! Aramızda bildiğimiz bütün dillerde geçen bir konuşma başladı. O konuşmayı kesmek, en azından benim için mümkün değildi.
*
Dudaklarımız birbirine dokunsun istedim Çetin. Gerçekten yalnızca bunu istedim, yoksa, onu öpmek istedim, diye yazardım.
*
Dışarıda yağmur yağıyor, hoca kısmi türevi anlatıyor ve ben seni düşünüyorum.
*
Sınır var mı? İlişkiler için gerçekten bir sınır var mı? İnsan severken basit sınıflandırmaların sınırlarını değil kendi sınırlarını görür, kendi sınırlarında dolaşır, kendi sınırlarına değer. Benim bildiğim tek sınır bu.
*
Onu etkilemek için her şeyi, en alçakça şeyleri bile yapabilir, en süslü cümlelerle aklını karıştırabilirdim. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 5/5
Çok güzeldi. 

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Bir günde rahatlıkla bitebilecek bir kitaptı, ben yaydım sadece. 

Basım kalitesi (%5): 5/5
Kindle'dan okudum, ama editte falan bir sorun yoktu. 

Güzel kapak (%5): 3/5
Kapağı anlamlandıramadım :D

Final puanı: 4.9

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder