9 Şubat 2020 Pazar

Ateş Böceklerinin Işığı

Kitap Adı: Ateş Böceklerinin Işığı
Özgün Adı: The Light of the Fireflies
Kitap Yazarı: Paul Pen
Çeviren: Selim Yeniçeri
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Baskı Yılı: 2018


Ateş Böceklerinin Işığı'nı Eda'da görmüştüm, o çok beğendiğini ve sonunda çok şaşırdığını söylemişti. Ben de bunun üzerine çok merak edip almıştım kitabı. Yani beni öyle çok şaşırtamadı, dolayısıyla bir "ters köşe" kitabı olamadı benim için ama gerçekten güzel bir kitaptı.

Küçük bir çocuk, bodrumda ailesiyle birlikte yaşıyor. Orada doğmuş, bodrumun dışarısında başka bir dünya olmadığını düşünüyor. Anne babası, ablası, abisi ve büyükannesiyle birlikte yaşıyorlar. Hiçkimse dışarı çıkmıyor, tamamen izole bir dünya. Hiç güneş ışığı da göremedikleri içn vitamin falan alıyorlar. 


Hikaye böyle başlıyor ve biz de küçük çocukla birlikte sorgulamaya başlıyoruz. Abisi bir garip davranıyor, ablasının suratından maske var ve çocuğun yanında asla çıkarmıyor. Anne babası ve büyükannesinin yüzleri yanmış. Ara sıra olayların öncesine giderek bu ailede neler oldu, neden bu bodrumdalar falan gibi sorulara cevaplar buluyoruz parça parça.

Gerçekten çok ilginç bir hikayeydi. Bazı kısımlar rahatsız ediciydi hatta, ne kadar patolojik bir aile diye düşündüm. Ama okumanızı tavsiye ediyorum, daha önce böyle bir kurgu okumadığınıza emin olabilirsiniz :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Çok ilginç bir hikayeydi gerçekten.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Gayet akıcıydı bence. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Olmuş :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Kapak fena değil :D

Final puanı: 4.1

1 yorum:

  1. If you're attempting to lose pounds then you have to get on this brand new personalized keto diet.

    To produce this keto diet service, certified nutritionists, personal trainers, and chefs have joined together to develop keto meal plans that are efficient, painless, economically-efficient, and satisfying.

    Since their first launch in January 2019, 100's of people have already completely transformed their figure and health with the benefits a great keto diet can give.

    Speaking of benefits: clicking this link, you'll discover eight scientifically-tested ones offered by the keto diet.

    YanıtlaSil