24 Kasım 2019 Pazar

Gözlerinin Ardında

Kitap Adı: Gözlerinin Ardında
Özgün Adı: Behind Her Eyes
Kitap Yazarı: Sarah Pinborough
Çeviren: Aslıhan Kuzucan
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 386
Baskı Yılı: 2018


"Üç kişi sır tutabilir... Eğer ikisi ölüyse."

Geçenlerde sizden sonunda şoka uğratan kitap tavsiyeleri istemiştim. Plot twist deniyor buna, aslında her şey çözüldü gibi gözükürken bir anda kurgunun bambaşka bir yere sapması manasında. Biliyorsunuz, böyle kitapların köpeğiyim ve uzun zamandır okumadığımı fark edince sizden öneriler almak istemiştim. Başka kitaplar da önerildi ama birçok insan ısrarla ve finalindeki şoka vurgu yaparak Gözlerinin Ardında'yı önerdi. Ben de hazır kitaplığımda var diyerek hemen okumaya başladım. Niyetim bu kadar hızlı okumak değildi aslında ama sonunu çok merak ettiğim için bir gün içinde kitabı okuyup bitirdim.

Louise bekar bir anne, bir gece sarhoşken barda bir adamla öpüşüyor. Ertesi gün işe gittiğinde görüyor ki adam yeni patronu ve evli, yanında eşi Adele de var. Birkaç gün sonra da yolda Adele ile çarpışıp tanışıyorlar ve arkadaş oluyorlar. Gün geçtikçe Adele ve David'in evliliklerinde gariplikler olduğunu fark ettikçe kendini inanılmaz bir şeylerin içine sürüklenirken buluyor.


Kitabı okurken her şeyi düşündüm, GERÇEKTEN! Komada dedim, rüya görüyor dedim, kişilik bölünmesi bile dedim ama BU SONU TAHMİN ETMENİZE İMKAN YOK. Doğrusu neler olduğu ortaya çıkınca bu kadar şaşırmamıştım, evet çok güzel bir kitap dedim ama şoklara da girmedim. Sonra sayfayı çevirip son bölümü okudum ve AMAN ALLAHIM! Gözlerim yerinden fırlayacaktı, kitap bitti artık diye sayfayı çevirip öyle bir şey okudum ki gerçekten donup kaldım :D

Kitabı okuyanlar bilir, özellikle son sayfada Adam ile ilgili söylediklerinden çok etkilendim. Kitabın adı, hatta kapakta adının yazdığı kısımdaki detaylar... Okuduktan sonra her şey o kadar anlam kazanıyor ki! Bir insan aşkı için ne kadar ileri gidebilir sorusuna akıllara durgunluk verecek bir cevap var bu kurguda. O yüzden şiddetle tavsiye ediyorum!

Bana bu kitabı öneren takipçilerime de gerçekten teşekkür ediyorum. Çünkü bu kitap kitaplığımda çok gerilere itilmişti, siz olmasaydınız çooooook uzun bir süre gözüme çarpması mümkün değildi.

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
İNANILMAZ!

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Kitaba başladığınızda bitirmeden kapağını kapatmanız pek mümkün değil :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Hiçbir sorun yoktu.  

Orijinal isim (%10): 5/5
Süper!

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapak da gayet iyi.

Final puanı: 5

4 yorum:

  1. Konuya bakınca filmi de güzel olurmuş diye düşündüm. Merak uyandıran bir kitap.

    YanıtlaSil
  2. Ne olacak bundan sonra diyerek hızlıca sona geldiğim bir kitap. Kitabın son bölümlerine gelene kadar her şey çok güzeldi, sonunu okuduğumda şok oldum, psikolojimi bozdu, ilk defa psikolojik gerilim romanı okuduğum için olabilir, bence türü seven insanlara önerin, ben bilemedim, tavsiyeniz üzerine aldım, çok sarsıldım:(

    YanıtlaSil