24 Aralık 2018 Pazartesi

Karanlık Köy

Kitap Adı: Karanlık Köy
Kitap Yazarı: Gürgen Öz
Yayınevi: Yitik Ülke Yayınları

Sayfa Sayısı: 264
Baskı Yılı: 2016

Karanlık Köy'ü Tüyap kitap fuarı zamanında Yitik Ülke'den tanışma kitabım olarak almıştım. Bundan önce Yaprak Öz'ün Berlinli Apartmanı'nı da okumuştum. Bir kıyaslama yapmak gerekirse Karanlık Köy daha güzeldi bence :D

Kitap, Trabzon'da geçiyor. Belgesel filmleri çeken Murat, kameramanı Kerem ile birlikte Sümela Manastırı ile ilgili bir belgesel çekmek üzere Trabzon'a gidiyorlar. Burada onlara rehberlik yapan Serhat, Karanlık Köy'den bahsediyor. Uzun zaman önce bir gecede köyde yaşayan tüm insanlara bir şey olmuş ve çoluk çocuk demeden herkes birbirini öldürmüş. Resmen bir gecede tüm köy katledilmiş. O zamandan beri de köy öyle terkedilmiş şekilde duruyormuş. Belediye bile köye girip düzenleme yapmamış çünkü köyde garip şeyler olduğu söyleniyormuş.

Serhat bunları anlatınca Murat'ın çok ilgisini çektiği için orada da çekim yapmak istiyor. Serhat "ben orada bir şeyler yaşadım, tekrar gitmem." deyince de Murat'ın iyice merakı artıyor. Ve biz de yolculuk öncesini, yolculuğu ve köyde yaşadıklarını okuyoruz kitapta.


Hayatım boyunca seri katiller, kanlı vahşetler, psikolojik gerilimler içeren onlarca kitap okudum ama asla böyle şeylerden korkmam. Kitabı elimde tuttuğum için gerçek olmadığını her zaman hissedebiliyorum ve hiçbir zaman o korku duygusunu yaşamıyorum. 

Ama bu kitapta biraz gerildim. Yani, bize yakın şeyler beni korkutmasa da daha çok geriyor. Bir yanım "saçmalama, sen psikolojik danışmansın böyle şeylere nasıl inanırsın" derken bir yanım "gerçek olabilir mi acaba" diye sormadan edemiyor. Ve bu yüzden de benim kafama silah dayasanız yine de böyle söylentiler olan bir yere gitmem, adımımı bile atmam :D Sonuç olarak, kitabın bana yaşattığı bu gerginlik hissini sevdim. Türk işi korku kurgusu okumak isterseniz size de tavsiye ederim. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 4/5
Gayet güzeldi. 

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Kitap aşırı sürükleyici, neler olacağını çok merak ettim.  

Baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun görmedim. 

Güzel kapak (%5): 3/5
Ehhh, bir esprisi yok bence :D

Final puanı: 4,5

2 yorum: