22 Temmuz 2018 Pazar

Asi Kızlar Bilge Kadınlar

Kitap Adı: Asi Kızlar Bilge Kadınlar
Kitap Yazarı: Kolektif
Yayınevi: Karakarga Yayınları

Sayfa Sayısı: 112
Baskı Yılı: 2018


Asi Kızlar Bilge Kadınlar, son zamanlarda revaçta olan bu türün en yeni üyelerinden biri. Ama kendisini farklı kılan bir özelliği var. Çünkü bu kitapta diğerlerinin aksine Türk kadınlardan bahsediliyor! 

Hepsi birbirinden kıymetli 35 kadın. Milletvekili var, yazar var, piyanist var, doktor var... Çok farklı alanlardalar belki ama kocaman bir ortak özellikleri var. Hiçbiri içinde bulunduğu koşullara boyun eğmemiş, kendilerine biçilen kadın rollerini kabul etmemiş, baş kaldırmış kadınlar! İçlerinde ismini bildiklerim de vardı, adını ilk kez duyduğum için utandıklarım da oldu. 



En çok etkilendiklerimden biri Afife Jale oldu sanırım. Zaten ilgileniyordum kendisiyle. Hayat hikayesini hızlıca okuyup yalnızca 39 yaşında öldüğünü görmek cidden etkiledi beni. Bunun dışında Tezer Özlü, Muazzez İlmiye Çığ, Türkan Saylan, İdil Biret, Selda Bağcan gibi inanılmaz isimler de var kitapta. 

Bu tarz kitapları her zaman okutmaya, daha fazla insana göstermeye çalışıyorum. Çünkü bunlar önemli kitaplar, çocuklara okutmamız gereken kitaplar. O yüzden siz de bu kitabı okuyun, hatta birilerine hediye edin. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 5/5
Kurgu yoktu ama içeriği oldukça iyiydi. 

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Her kadının hikayesi 2 sayfacık sürüyordu zaten. 

Baskı kalitesi (%5): 5/5
Çizimler çok güzeldi. 

Güzel kapak (%5): 5/5
Kapak çok güzel, oku beni diye bağırıyor bence :D

Final puanı: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder