18 Ocak 2017 Çarşamba

Biz, Ölümlüler

Kitap Adı: Biz, Ölümlüler
Özgün Adı: The Rest of Us Just Live Here
Kitap Yazarı: Patrick Ness
Çeviren: Berke Kılıç
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 260
Baskı Yılı: 2016


"Ya seçilmiş kişi değilseniz? Ya zombilerle, ruh emici hayaletlerle ya da o mavi parlak gözlü, ölüm getiren, yeni çıkan şey her ne ise onunla savaşması gereken kişi değilseniz?"

Biz Ölümler tam da bunu anlatıyor. Mickey, sadece liseden mezun olmak üzere olan, hoşlandığı kıza çıkma teklif etmeye çalışan sıradan bir çocuk. Biz onların bu normal, günlük hayatını okurken arkaplanda bir şeyler dönüyor. Yazar her bölümün başında çok kısacık, neler olduğunu gösteriyor.

Aslında yine doğaüstü olaylar var, mavi gözlü garip yaratıklar var ama hiçbiri merkezde değil. Hepsi bizim okuduğumuz asıl kısmın, Mickey'nin hayatının dışında oluyor. Diğer kitapların aksine Mickey bir anda dünyayı kurtaran çocuk olmuyor, bir anda o savaşçıya dönüşmüyor.



Patrick Ness, bu kitapta farklı bir şeyler denemiş ve bence başarmış da. Kitapta kullandığı tarz çok özgün bence. Yani bu bölüm başlarında ufak ufak diğer olaylardan vermeler falan. Kapağı, tasarımı da gayet güzel.

Bence farklı bir şeyler denemek istiyorsanız, ya da gayet sıradan, göz önünde olmayan çocuğun olaylar patlak verdiğinde bir anda strateji uzmanı kesildiği hikayelerden sıkıldıysanız Biz, Ölümlüler gayet iyi bir seçenek.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcıydı. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi, bir hata görmedim. 

Orijinal isim (%10): 0/5
Ah şu isimler! :D

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak güzel :D 

Final puanı: 3,3

1 yorum: