30 Ekim 2016 Pazar

Kurt Gölü (Dave Gurney, #5)

Kitap Adı: Kurt Gölü
Özgün Adı: Wolf Lake
Kitap Yazarı: John Verdon
Çeviren: Ender Nail
Yayınevi: Koridor
Sayfa Sayısı: 470
Baskı Yılı: 2016


Kurt Gölü, Aklından Bir Sayı Tut ile başlayan Dave Gurney serisinin yepyeni 5. kitabı. Daha çıkalı 2 hafta bile olmadı sanırım. Serinin diğer kitaplarını da severim ama Aklında Bir Sayı Tut'un yeri ayrıdır bende, tam bir efsaneydi!

Bu kitap da oldukça ilgi çekici bir konuya sahip. Çıkacağı duyurusu yapıldığından beri çok merak ediyordum. Çünkü John Verdon yani! Gelir gelmez de hemencecik okudum zaten.

Konusu şöyle: Ülkenin farklı yerlerinde dört farklı kişi ölmeden önce birilerine (terapistine, masörüne, bir din adamına falan) bir rüya anlatıyor ve kısa süre sonra da bileklerini keserek intihar etmiş bir şekilde bulunuyor. Garip olan şu, 4 kişinin de anlattığı rüya tamamen aynı ve dört ölünün de yanında kurt başlı bir bıçak var. Gördükleri rüyada da zaten kurtlardan falan bahsediyorlar.



Ölen dört kişinin bir ortak yönü daha var. Hepsi de Kurt Gölü denen bir yerde çalışan bir psikiyatristin yaptığı sigarayı bıraktırma seansına katılıyorlar. Bu seanslardan sonra korkunç rüya şikayetleri başlıyor ve sonra da ölü bulunuyorlar. E tabii, böylece gözler direkt psikiyatirste çevriliyor ve insanları hipnoz yaparak intihara sürükleme ile suçlanıyor. 

Konuyu anlatması bile zor ve karmaşıkken aslında olayların arkasında dönenler on yüz kat daha karmaşık :D Kitabın başlarında biraz içine giremediğimi hissettim aslında. Ama polisiye kitaplarda bu hep olabilir sanırım. Hani şu olayların daha başlamadığı, kan dökülmeyen ilk 100 sayfa falan var ya, işte orada bir miktar sıkıldım :D

Kitabı beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. John Verdon zaten çok sevdiğim yazarlardan biri. Bu kitabına bir psikiyatristi dahil etmesi ekstra hoşuma gitti. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Olaylar biraz başladıktan sonra akıcı oldu bence :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Ooo, Wolf Lake! :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Bu serinin kapaklarının formu hep aynı oluyor, ortalama bence :D

Final puanı: 4,1

1 yorum: