18 Temmuz 2016 Pazartesi

Havva'nın Üç Kızı

Kitap Adı: Havva'nın Üç Kızı
Kitap Yazarı: Elif Şafak
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa Sayısı: 418
Baskı Yılı: 2016


Ben Elif Şafak'tan yıllaaar önce Araf'ı okumuştum yalnızca. 6-7 yıl oluyor belki. O yüzden çok sıkı bir takipçisi değilim yani. Ama bu kitabı ilk çıktığı andan itibaren merak ettim, bir an önce okumak istedim. 

Okuduğum için memnun olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim. Benim tarzımı biliyorsunuz, bolca fantastik, bilimkurgu, gerilim, polisiye falan okurum. O yüzden ara sıra onlardan uzaklaşıp böyle şeyler okumak bana iyi geliyor. 

Kitapta Peri'nin hayatını okuyoruz. Bugününü, çocukluğunu ve üniversite yıllarını. Peri biraz arada kalmış biri, kendisine "mütereddit" diyor. Çok koyu dindar bir anne ve materyalist bir baba tarafından yetiştirildiği için net fikirleri yok. 

Oxford'da okurken Havva'nın diğer iki kızı olan Şirin ve Mona ile tanışıyor. En yakın arkadaşları. Onların da biri çok dindar, biri inançsız. 



Kitabı günde ortalama 150 sayfa okuyarak 3 günde bitirmeyi planlıyordum. Vardır benim böyle takıntılarım :D Ama Peri'nin üniversite yıllarında bir sır var, oradaki bir hocasıyla bir şeyler olmuş. Bunu çok merak ettiğim için dün geceyarısına kadar falan okuyup bitirdim kitabı. 

Güzeldi gerçekten. Toplumla, kadınla, dinle ilgili çok güzel sorgulama ve çıkarımlar var kitapta bolca. Bir sürü post-it koydum, altlarını çizdim hoşuma giden yerlerin. Okumanızı tavsiye ediyorum bu kitabı. Arka kapakta da şöyle yazıyor:

Havva'nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor.Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutamayacağınız bir roman.

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 4/5
Güzeldi.


Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Akıcıydı.


Basım kalitesi (%5): 5/5
Bu da güzel. 


Güzel kapak (%5): 5/5
Kitabın bir de dikey kesitlere sahip bir kapağı var. İkisi de güzel. 

Final puanı: 4,6

1 yorum: