30 Aralık 2019 Pazartesi

13 Dakika

Kitap Adı: 13 Dakika
Özgün Adı: 13 Minutes
Kitap Yazarı: Sarah Pinborough
Çeviren: Erdem Bostan
Yayınevi: Net Kitap
Sayfa Sayısı: 406
Baskı Yılı: 2017


Biliyorsunuz, kısa bir süre önce sizlerin tavsiyesiyle hayatımın en iyi kitaplarından biri olan Gözlerinin Ardında'yı okumuştum. Kitabın sonunda kendimi şoklardan şoklara vurduğum için hemen yazarı araştırdım ve Türkçe'de bir kitabı daha olduğunu keşfettim. Ama kitabı bulmak çölde su bulmak kadar zordu gerçekten :D En sonunda yine sizin yardımlarınızla Gardrops'ta satan birini buldum ve derhal aldım :D İşte 13 Dakika karşınızda! :D

Natasha, okulun en popüler kızı. Sarışın ve çok güzel, ekürileriyle birlikte Barbieler olarak anılıyorlar okulda. Bir sabah erken vakitte köpeğini gezdiren bir adam tarafından tesadüfen gölde boğulmuş olarak bulunuyor. Tam 13 dakika ölü olarak kaldıktan sonra hayata geri dönüyor ve neler olduğunu hiç hatırlamıyor. O göle nasıl gittiğini falan hiç bilmiyor ve intihar etmesi için de en ufak bir sebep bile yok. Öte yandan bir boğuşma ya da tecavüz belirtisi de yok üzerinde. 


Yazarın kalemini çok sevdiğimi kesinlikle söylemeliyim. Bu kitabın sonunda Gözlerinin Ardında kadar şaşırmadım ama katman katman ördüğü bu kurguları gerçekten takdir edilesi. Evet beni şok etmedi, muhtemelen kitabı okuma sürem yayılarak uzadığı için, ama gerçekten yine şeytanın aklına gelmeyecek olaylar çıkıyor ortaya. Goodreads'e baktığınızda yazarın çok fazla kitabı olduğunu görebilirsiniz ama nedense Türkiye'de çok tutmadı galiba. Umarım Yabancı diğer kitaplarını da basmaya devam eder, vazgeçilecek bir yazar değil asla. 

Okumanızı tavsiye ederim demek isterdim ama kitabın ülke sınırlarındaki son kopyasını Gardrops'tan ben aldım sanırım :D Yine de bir yerlerde görürseniz mutlaka bir şans verin bence. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Yazar bu konuda çok iyi gerçekten. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Epey kalın bir kitap, su gibi aktığını söyleyemem ama kendini okutuyor kesinlikle. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu.   

Orijinal isim (%10): 5/5
E yani :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Yaani fena değil :D

Final puanı: 4.45

2 yorum:

  1. Yeni yıl sizler için sağlık, mutluluk ve huzurla dolu bir yıl olsun; Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgilerle.:)

    YanıtlaSil
  2. Kitabı oldukça merak ettim :) Mutlu yıllar diliyorum :)

    YanıtlaSil