20 Haziran 2019 Perşembe

Kızıl Kraliçe (Red Queen, #1)

Kitap Adı: Kızıl Kraliçe
Özgün Adı: Red Queen
Kitap Yazarı: Victoria Aveyard
Çeviren: Onur Kınacı Birler
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 392
Baskı Yılı: 2015


Ben Kızıl Kraliçe'yi 2015'te okumuştum aslında ama o zaman devam kitabı elimde yoktu, belki çıkmamıştı emin değilim, o yüzden kalmıştı öyle. Uzun zamandır da şöyle saray entrikası da olan güzel bir distopya serisi okumak istiyordum. O yüzden tekrar başlamaya karar verdim. Gerçi şu an da sadece ikinci kitap var elimde :D

İnsanların kan renklerine göre ayrıldığı bir dünya: Gümüşler ve Kızıllar. Gümüşler refah içinde yaşıyor, üstelik bir de elektriği, suyu, havayı, ateşi kontrol edebilme gibi çeşitli doğaüstü güçleri var. Kızıllar ise sefalet içinde, bazen yemek bile bulamadan Gümüşler'e hizmet etmek için yaşıyorlar. 


Mare de bir kızıl. Bir gün sarayda bir tören sırasında birden gücü açığa çıkıyor. Ama normal şartlarda bunun mümkün olmaması gerekiyor, bir Kızıl'ın yeteneği olduğu görülmemiş şey. Kraliyet ailesi de bu olayın hızlıca üstünü örtmek için Mare'in aslında kaybolmuş bir Gümüş olduğu hikayesini uydurup prenslerden biriyle nişanlıyor. Mare böylece saray entrikasının göbeğinde buluyor bir anda kendini. Tabii bu arada Kızıllar cephesinde de bir isyan doğmaya başlıyor. Terör saldırıları gerçekleştiriyorlar, pamuklar içindeki Gümüşler'i, özellikle kraliyeti rahatsız etmeye başlıyorlar. 

Kitabı ilk okuduğumda da sevmiştim, şimdi tekrar okuyunca da sevdim. Okumayı çok sevdiğim bir temposu var kitabın. Umarım devam kitaplarında beni üzmez. Seriler özellikle ikinci kitapta bir düşer, sadece oradan oraya koşuşturmayla geçer ve ben okurken çok sıkılırım :D Henüz yolun başında sayılırım, sadece ilk kitabı okudum ama hala okumadıysanız size tavsiye edebilirim bu seriyi. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Kan rengi ve yetenekler konusu gerçekten güzel. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Gayet sürükleyiciydi. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Çeviride hiç sorun görmedim, çok güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Pegasus'ta bunu her zaman göremeyiz :D 

Güzel kapak (%5): 5/5 
Çok güzel. 

Final puanı: 4,2

1 yorum:

  1. konusu güzelmiş... kızıl kraliçe deyince aklımda başka bir şey canlanmıştı ama bu kitabın konusunu da beğendim.

    YanıtlaSil