16 Şubat 2019 Cumartesi

Hipnoz

Kitap Adı: Hipnoz
Özgün Adı: Das Wesen
Kitap Yazarı: Arno Strobel
Çeviren: Ebru Akyürek

Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 328
Baskı Yılı: 2017


Arno Strobel'in diğer kitabı olan Koğuş'u soluksuz okumuş ve çok beğenmiştim. Hatta yazar bu kitabı ile en sevdiğim gerilim yazarları arasına sokmuştu kendini. Ben de o yüzden bir süredir elimde bekleyen Hipnoz'u daha fazla bekletmeden okuyayım dedim.

Bir psikiyatrist bir çocuğu kaçırıp öldürdüğü için onbeş yıl hapis cezasına çarptırılıyor. Hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra adı yine bir kayıp çocuk vakasıyla anılıyor. Bu olayı da psikiyatristi hapse atan polis soruşturmaya başlayınca ikili tekrar karşı karşıya geliyor. Psikiyatrist ısrarla önceki olayda suçsuz olduğunu söylediği için taraflar arasında büyük de bir husumet var.


Yazar kitap boyunca kafamızı karıştırıp duruyor. Acaba polis mi olayı yanlış değerlendirdi, suçu psikiyatristin üzerine atabilmek için sahte kanıtlar mı yerleştirildi? Yoksa psikiyatrist mi bir şeyler çeviriyor? 

Aslında biraz yavan başlasa da sonlara doğru epey iyi toparladı kitap. Koğuş kadar sürükleyici ve heyecanla kendini okutan bir kitap değildi benim için. Yani şimdi kitaba da haksızlık etmek istemiyorum. Bu aralar benim üstümde fazlaca huysuzluk var, okuduğum her şeye burun kıvırıyorum :D O yüzden çok coşkulu bir yorum girmesem de kitabın güzel olduğunu söylemeliyim :D Bu arada dikkat ettim de bu adam da Alman. Fitzek, Dorn ve Strobel. Almanlarda nereden geliyor bu aşırı iyi gerilim kurguları yazma becerisi? :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Su gibi olmasa da akıcıydı yani :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu. 

Orijinal isim (%10): 0/5
Bu olmamış, üstelik orijinal adı kurguyla çok da bağlantılıymış. 

Güzel kapak (%5): 4/5 
İlgi çekici bir kapak bence. 

Final puanı: 3.65

1 yorum:

  1. Hipnoz ilgimi çeken bir psikiyatri konusu. bu konuyu içeren kitapları okumayı seviyorum. paylaşımınıza teşekkür ederim.

    YanıtlaSil