18 Ekim 2017 Çarşamba

Daralan

Kitap Adı: Daralan
Kitap Yazarı: Mine Soysal
Yayınevi: Günışığı Kitaplığı

Sayfa Sayısı: 215
Baskı Yılı: 2017

Bu kitabı okurken gerçekten böyle bir beklentim yoktu. Ama kitabı fazlasıyla beğendim :D Daralan benim Mine Soysal'dan okuduğum ilk kitap. Kendisi ayrıca Günışığı Kitaplığı'nın genel yayın yönetmenliğini de yapıyormuş.

Daralan, liseye başlamak üzere olan Mete'in hikayesini anlatıyor bize. Kıt kanaat geçinmeye çalışan bir aileye sahip. Ablasının da fiziksel bir engeli var, yürüyemiyor. Babası bir yerlerde iş çıktıkça, inşaatlarda falan çalışıyor. Mete de biraz depresyon sınırlarında dolaşıyor.

Tüm bunların üstüne bir de yeni komuşlarının bitmek bilmeyen kavgaları ekleniyor. Psikopat bir baba ve büyük oğul evin annesini ile kız ve erkek kardeşi dövüp duruyor. Kendi yaşıtı olan Ömer'in yakasına yapışmasıyla karşı evin olayları kendi evlerine de dahil oluyor. Böylece Mete ve ailesinin hayatı biraz hareketleniyor.



Biraz yürek burkan bir hikaye var ama kitap çok hoşuma gitti gerçekten. Mete'yi aşırı sevdim, ilk sayfalardan itibaren hemen içim ısınıverdi. Psikolog teyzenin işin içine girmesiyle de bu kendi halindeki ailenin hayatının bir nebze güzelleşmesini okumak da mutlu olmanızı sağlıyor.

Günışığı Kitaplığı, her gün giderek büyüyen çok güzel bir çocuk kitapları arşivine sahip. Biri bir çocuk kitabı önerisi falan istediğinde aklıma başka bir yayınevi gelemiyor artık. Yoğun zamanlarda, başka bir şeyler okuyamıyorken bir çocuk kitabından daha güzel bir alternatif göremiyorum :D



Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 4/5
Gayet güzeldi.

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Hemencecik okunuyordu :D

Baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Güzel kapak (%5): 4/5
Kapak tatlı :D

Final puanı: 4,55

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder