25 Aralık 2016 Pazar

Karabasan

Kitap Adı: Karabasan
Özgün Adı: Die Nacht gehört den Wölfen
Kitap Yazarı: Wulf Dorn
Çeviren: M. Sami Türk

Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 396
Baskı Yılı: 2016


Wulf Dorn yine ortalığı yıkmış geçirmiş. Şu an düşündüm de her seferinde nasıl bu kadar efsane şeyler üretebiliyor, insan biraz eksilir yahu! :D

Karabasan Wulf'un en yeni kitabı. Bu kitapta Simon'ı okuyoruz. Kendisinin de içinde bulunduğu bir araba kazasında anne ve babasını kaybetmiş. Bir süre psikolojik tedavi almak için klinikte kalmış ve oradan taburcu edilip halasının yanında yaşamaya başlayacak. Ancak kabus görmeye devam ediyor. Kabuslarında sürekli kaza mahalini görüyor ve orada, ormanın ortasında bir kapı. Ama kapıyı bir türlü açıp da içine giremiyor. 

Bir de yaşadığı yerde bir genç kız ortadan kaybolunca Simon biraz daha tetikleniyor aslında. Bu kızı kaçıran kişi ile ilgili aklında birisi var. Böylece gerilim dolu dakikalar bizi bekliyor! 



Wulf Dorn'un bence artık oturmuş bir tarzı var. Sonlara yaklaşırken size biraz ipucu veriyor, diyorsunuz ki "tamam ben olayı çözdüm!". Ama sonra öyle bir şeyler çıkıyor ki ortaya her şeyi tepetaklak ediyor yazar adeta. Bu kitapta da öyle oldu, ben alıştığım için bana verdiği ipucuyla yetinmedim, "hayır, bu kadar basit değil olay" dedim ama böylesini de hiç beklemiyordum.

Sena kitabın sonlarına yaklaşırken "neyin gerçek neyin sahte olduğunu ayırt edemiyorsunuz" gibi bir şey demişti, hakikaten öyle. Etrafınızdaki hiçbir şeye güvenemeden ilerliyorsunuz sanki son sayfalarda.

Hala alın okuyun dememe gerek var mı? Wulf Dorn bu! Gerçekten, gerilim türünün Everest'i oldu artık kendisi. Zaten daha çok başlarda on beş, yirmi sayfa okumuşken "işin içinde bir psikiyatrist varsa ben bu kitabı severim" demiştim ve gerçekten de çok sevdim!


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok beğendim. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Çok akıcıydıııııı :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Orijinal isim (%10): 0/5
Orijinal ismi aslına Gece Kurtlarındır gibi bir şey oluyor. 

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak enteresan :D

Final puanı: 4,45

2 yorum: