14 Haziran 2016 Salı

Hayalet Kalp

Kitap Adı: Hayalet Kalp
Özgün Adı: The Thing About Jellyfish
Kitap Yazarı: Ali Benjamin
Çeviren: Selen Ak
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 312
Baskı Yılı: 2016


Hayalet Kalp'i Yabancı'da ilk gördüğüm andan itibaren acayip merak etmiştim. Neyse ki hemencecik elime ulaştı da okuyabildim. Buradan Yabancı'ya tekrar teşekkür ediyorum!

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kitap cildiyle, şömiziyle, rengiyle, her şeyiyle inanılmaz tatlı. Bu kitabı alıp okumamam imkansızdı zaten :D

Konu olarak da ilginç. Kapaktan da tahmin edebileceğiniz gibi, evet denizanalarıyla ilgili! :D 12 yaşındaki Suzy, bir gün en yakın arkadaşı Franny'nin denizde boğulduğu haberini alıyor. Sonrasındaysa gittiği bir müzede İrukandji türündeki denizanalarıyla ilgili bir şeyler okuyor ve yılda 150 milyon insanın denizanaları tarafından sokulduğunu öğreniyor. Bu saniyede 4 ila 5 kişi demek! Böylece çok iyi yüzme bilen arkadaşının ancak oldukça zehirli olan İrukandji denizanası tarafından sokularak öldürüldüğüne karar veriyor. 



Hikaye böyle başlıyor işte. Suzy bu konuyla ilgili daha çok bilgi toplamaya başlıyor, bununla ilgili konuşabileceği bir uzman arıyor. Arada geçmişe de gidip Suzy ve Franny arasında olanları okuyoruz. 

İlginç ve güzel bir kitaptı benim için. Okunması da oldukça kolay, bölüm geçişlerinde boş sayfalar falan var. Dolayısıyla 2-3 saatiniz varsa, tek oturuşta rahatlıkla bitirilebilir. Bir sürü ödüle de aday olmuş ve kazanmış bir kitap.

Kitabı sevdim ama nedense favorilerime girdi de diyemiyorum. Bir şey eksik ama tanımlayamıyorum :D Ama kitabı da Suzy'yi de çok sevdim. Ayrıca her bölüm başlangıcında hipotez oluşturmanın aşamalarıyla ilgili kısa kısa bilgiler vardı. Bunu da çok sevdim. Ayrıca yazarın denizanalarını konu olarak seçmesi de çok güzel. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
İnanılmaz akıcı.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Orijinal isim (%10): 0/5
Maalesef orijinal isim kullanılmamış.

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapağı harika ama siz bir de cildini görün :D


Final puanı: 4,5


3 yorum:

  1. Kitabı az önce bitirdim. Ama şuan aklım fotoğraftaki çantada . Çok güzelmiş bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı tam olarak nereden aldınız ? İnternette hiçbir satış sitesinde bu güzel çanta ile birlikte satılmıyor da :-) ve ben de çantaya hayran oldum.

    YanıtlaSil