6 Aralık 2015 Pazar

Her Şeyin Başlangıcı

Kitap Adı: Her Şeyin Başlangıcı
Özgün Adı: The Beginning of Everything
Kitap Yazarı: Robyn Schneider
Çeviren: Özge Burçak Aydınalp
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 318
Baskı Yılı: 2015



Altın çocuk Ezra Faulkner hayatta herkesi bekleyen bir trajedi olduğuna inanmaktadır; sonrasında gerçekten önemli şeylerin yaşanacağı bir olay. Onun kişisel trajedisi ise hayatında her şeyi kaybedebileceği bir an gelene dek beklemiştir: Mükemmel bir gecede, sorumsuz bir sürücü Ezra'nın dizini, spor kariyerini ve sosyal hayatını paramparça eder. 

Konu işte böyle. Okulun en popüler çocuklarından biri olan Ezra, bir gün geçirdiği trafik kazasıyla yeni hayatına başlıyor. Çünkü artık bastonla geziyor ve eski arkadaşlarıyla takılmıyor. Bir de okula yeni gelen Cassidy'ye aşık oluyor.

Ben kitabı beğendim. Tatlı bir hikayesi var. Sonu da baya şaşırtıcıydı benim için. Karakterlerin çoğu acayip kafa insanlar ve çok komikler. Arada birkaç tane müthiş ince sözler vardı ki onları çok beğendim :D 



Kitabın kapağında niye eğlence treni olduğunu kitapta anlıyorsunuz. Ezra ve çocukluk arkadaşı Toby bir olay yaşıyor. Ama burada söylemeceyeğim, merak ediyorsanız okuyun :D

Münazara olayına takıldım ben. Münazara yarışmaları hiç de bizim gibi olmuyor :D Biz baya grup haline ve hocaların önceden hazırladığı metinlerle girerdik münazaraya. Ama onlar bireysel olarak giriyor ve konuyu çok kısa süre önceden öğrendikleri için spontane konuşuyorlar. 

Bu kadar işte, başka ne diyebilirim bilmiyorum. Kolay okunan, okurken keyif alacağınız bir young adult arıyorsanız bu kitap iyidir.

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 3/5
Çok özgün bir şey yoktu, klasik young adult :D

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Çok kolay okunan bir kitaptı.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 3/5
Ya bu konuda çok sinir oldum. Yanlış yazılan bir sürü kelime, noktalama hataları falan vardı. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Güzel! :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapak çok tatlı yaa :D

Final puanı: 4,2

7 yorum:

  1. güzel bir kitaba benziyorlar umarım çeviri hatalarını düzeltirler okumak isterim seni google + dan takibe aldım bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Kitap konusu ilgimi çekti. Kitap güzele benziyor. :-) en kısa zamanda okumaya çalışıcam. :-)

    YanıtlaSil
  3. Cok severim ozet okumayi😆😆

    YanıtlaSil