3 Aralık 2015 Perşembe

Bana Yardım Et

Kitap Adı: Bana Yardım Et
Kitap Yazarı: Aslı E. Perker
Yayınevi: Everest
Sayfa Sayısı: 246
Baskı Yılı: 2015
Ben bu kitabı tesadüfen Facebook'da keşfetmiştim. Önerilen sayfalarda yazarın sayfası çıkmıştı ve oraya girince de kitabı gördüm. İsmi "Bana Yardım Et" olan bir kitabın ilgimi çekmemesi imkansız :D O zamandan beri de okumak istiyordum. Güz Okuma Şenliği'nde bir kadın yazara ihtiyacım olunca da ben de fuara gitmişken alayım dedim ve aldım :D

Konu şu: Aslı adında bir yazar var. Bir süre önce anneannesine kaybetmiş ve o zamandan beri ciddi uyku problemleri yaşıyor. Baya günde 2-3 saat falan uyuyabiliyor. Uluslararası bir yazar programıyla Avusturya'ya gidiyor ve orada bir hemşirenin evinde kalıyor. Bu vasıtayla da yaşlı bir kadınla tanışıyor. Aslı yaptığı tüm hesaplarda bu kadının yaşını 130 buluyor. Ayrıca, evinde kaldığı hemşirenin kedisini anneannesinin reenkarne olmuş hali sanıyor.


Nasıl konu? :D Karakterin adının Aslı olmasını çok sevdim. Böylece kitabın ne kadar gerçek ne kadar kurgu -tabii ki kurgu olduğu aşikar yerler var :D- olduğundan emin olamadım ve bu okumamı keyiflendirdi. 

Kitap büyük sayılabilecek bir puntoyla yazılmış, sayfa kenar boşlukları çok ve diyalog kısımlarında da satır araları daha açık. O yüzden çok kolay okunan bir kitap. Ben yapmadım ama başına otursanız bir günde çok rahat biter. 246 sayfa zaten. 

Bilmiyorum ben Aslı Perker'i keşfettiğim için çok mutluyum. Biraz Alper Canıgüz'ü hatırlattı bana. Onun kitapları da böyle garip, gizemli şeylerle dolu ve böyle keyifli bir şekilde okunabiliyor. Yazarın birkaç kitabı daha varmış. Ama benim en çok ilgimi çeken 22 dile çevrilmiş Sufle oldu. Okuma listeme aldım, kesinlikle okuyacağım. 

Böyle işte. Kitabı tavsiye ederim, pişman olacağınızı hiç sanmıyorum. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 5/5
Dediğim gibi, tek oturuşta bitirilebilir. 

Basım kalitesi (%5): 5/5
Baskısı güzeldi, kapak içleri gri falan :D

Güzel kapak (%5): 4/5
Kapağını beğendim.

Final puanı: 4.55


6 yorum:

  1. Yani konusunu anlatıp ilgi çektiriyorsun, Alper Canıgüz diyip can evimden vuruyorsun, Sufle kitabının yazarıymış diyorsun, kitabı zorla okuma listeme eklettiriyorsun. ;)

    YanıtlaSil
  2. İlgi çekici bir konusu var. Aklımda bulunsun bu kitap:)))

    YanıtlaSil
  3. Ben bu kitabı listeme ekleyim :) Güzel bir konuyu ele almış :D

    YanıtlaSil