24 Kasım 2015 Salı

Kızıl Kraliçe

İnsanların Kana Göre Sınıflara Ayrıldığı, Bir Düzen… İktidar Tehlikeli Bir Oyundur. Peki, Kazanmak İçin Ne Kadar Kan Kaybetmek Gerekir? 

Kitap Adı: Kızıl Kraliçe
Özgün Adı: Red Queen
Kitap Yazarı: Victoria Aveyard
Çeviren: Onur Kınacı Birler
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 392
Baskı Yılı: 2015


Tüyap'ta satılacağı duyurulduğundan beri ortalığı kasıp kavuran, herkesi deliye döndüren kitap: Kızıl Kraliçe :D Ben fuardan almadım, gittiğim gün daha çıkmamıştı zaten. Ama sonra internette önsatışa sunulduğu an (gerçekten o an :D) sipariş verdim. Cumartesi elime geçti ve Pazartesi akşamı itibariyle de bitirdim. 

Biraz konusuna bakalım. Dünyada kan rengi farklı iki insan ırkı var. Kızıllar ve Gümüşler. Kanı kırmızı akanlar -aslında bakınca bu biz oluyoruz- hizmet etmek için doğuyorlar. Hak yok, özgürlük yok, karınlarını bile zor doyuruyorlar. Sadece çalışacaklar. Gümüşler de yönetici tayfa tabii, asiller falan. 

Ama sonra kızıllardan olan Mare, kendini bir anda sarayda buluyor. Ve sonra bir grup tarafından başlatılmış bir isyan. Kızıl bir şafak gibi yükseleceğiz. 



İşte böyle. Bence Kızıl Yükseliş'e benzemiyor. Ve kitap güzeldi. Gümüşlerin sahip olduğu bu iktidar, bu güç beni büyüledi :D Bu arada Gümüşlerin yetenekleri de var. Akıl okuma, bitkileri, ateşi, suyu falan kontrol etme. Bu olay beni Avatar'da da çok heyecanlandırmıştı. Doğrusu ben biraz havacıyım ama ateş... Ateşi kontrol edebilme fikri gerçekten müthiş. Ki şu cümleyi inanılmaz beğendim:

"Ben ne dersem, gerçek odur. Tüm dünyayı ateşe verebilirim ve buna yağmur diyebilirim."

Kitabın cildini falan konuşmaya hiç gerek yok zaten :D Kapağı çok güzel, o gri renk enfes. Kitaplıkta çok güzel duruyor :D Öyle işte yani, tavsiye ederim.

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Kan rengi olayı güzeldi bence. Daha önce böyle bir distopya okumamıştık sanırım? 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Gayet sürükleyiciydi. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Çeviride hiç sorun görmedim, çok güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Pegasus'ta bunu her zaman göremeyiz :D 

Güzel kapak (%5): 5/5 
Çok güzel. 

Final puanı: 4,2





1 yorum:

  1. İkinci kitabta çikmiş "Glass Sword" umarim ilk kitabi kadar guzel olur.

    YanıtlaSil