27 Ağustos 2018 Pazartesi

Kadın Beyni Erkek Beyni

Kitap Adı: Kadın Beyni Erkek Beyni
Kitap Yazarı: Serkan Karaismailoğlu
Yayınevi: Elma Yayınevi

Sayfa Sayısı: 224
Baskı Yılı: 2015


Serkan Karaismailoğlu bir sinirbilimci. Beyin ve bağırsak ile ilgili çalışmalarıyla uzun zamandır dikkatimi çekiyordu. Sanırım Youtube'da şekerin beynimizi nasıl etkilediğine dair ilginç bir videosunu izlemiştim. Sonra iki kitabı elime geçince kendisini okuma isteğim iyice arttı. Okuma serüvenime de Kadın Beyni Erkek Beyni ile başlamış oldum.

Beyin beni de her zaman büyüleyen bir organ olduğu için hakkında bir şeyler okumak çok keyif verici oluyor. Bu kitaptan da o keyfi aldım kesinlikle. Sadece üslupla ilgili hoşuma gitmeyen şeyler oldu. Sanırım bu benimle ilgili, çünkü olması gereken bu büyük ihtimal. Yazar, kitabı herkesin kolaylıkla anlayabileceği bir hale getirmek için dilini çok basitleştirmiş. Ama bu kadar nerede kalmıştık, konumuza dönelim gibi aşırı sohbet havasında geçen üsluplar pek hoşuma gitmiyor benim.


Kitap mitolojiden ve beyinle ilgili çalışmalardan başlayıp kadın erkek beyni arasındaki farklar, bu farkların ilişkileri nasıl etkilediği, beynin cinsiyeti gibi konular üzerinde duruyor. Benim en çok ilgimi çeken beynin cinsiyeti konusu oldu. Okurken hikayelerde paylaştığımda sizin de çok ilginizi çekmişti :D Yazar, son on yılda yapılan çalışmalara göre beynin, bireyin biyolojik cinsiyetinden bağımsız olarak kadın ya da erkek şeklinde kendi cinsiyetini geliştirdiğini açıklıyor. Kitabın sonunda da kendi beyninizin cinsiyetini nasıl öğrenebileceğinizi paylaşıyor. Nasıl olduğunu öğrenmek istiyorsanız kitabı alıp okuyabilirsiniz. Ya da internette de vardır herhalde bir şeyler :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%40): 4/5
Gayet güzeldi.   

Sürükleyici ve akıcı olma (%50): 4/5
Dili çok kolay olduğu için çok rahat okunuyor. 

Baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun görmedim. 

Güzel kapak (%5): 3/5
Ehhhh :D

Final puanı: 4

1 yorum:

  1. Daha bugün bu kitap hakkında bir araştırma yapmaya niyetledim. Blog okuma listemde sizin yazınızı görünce sevindim. Okuma listeme attım kitabı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil