4 Aralık 2016 Pazar

Hava Uyanıyor (Air Awakens, #1)

Kitap Adı: Hava Uyanıyor
Özgün Adı: Air Awakens
Kitap Yazarı: Elise Kova
Çeviren: Yaprak Onur

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 395
Baskı Yılı: 2016


Bu kitap için ne kadar heyecanlı olduğumu söylemiş miydim? EVET :D Çünkü hava, çünkü elementler, çünkü bükücülük! Bu konuya bayılıyorum ya. Ve bir önce okuduğum Sahte Kraliçe'yi saymazsak daha önce bu konuyu odağa alan bir kitap da okumamıştım sanırım.

Kitapta, dediğim gibi, element bükücülerin olduğu bir dünya var. Yerkırıcılar, Suakıtıcılar, Ateştutucular ve Rüzgargüdücüler. Ancak 100 yıldan fazla zamandır Rüzgargüdücü görülmemiş. Tabii ki Vhalla'ya kadar :D Vhalla aslında şehirdeki kütüphanede çalışan bir kütüphaneci çırağı yalnızca.



Ancak savaş yerinden yaralı olan prense yardım ettikten sonra kendisiyle ilgili bazı şüpheler doğuyor. Ve işte bazı olaylardan sonra Vhalla'nın uyanışı gerçekleşiyor. Vhalla bir rügarbükücü! Ya ben bu element konusunu niye bu kadar çok seviyorum? :D Elementler içinde de havayı ayrı bir seviyorum, o yüzden bu kitabı da çok sevdim.

Ayrıca konuyu falan bir kenara bırakın, peki ya şu kapak? HARİKA OLMAMIŞ MI? Ayıca Goodreads'den falan bir bakın, serideki bütün kitapların kapakları mükemmel gözüküyor. Eminim ki Yabancı orijinal kapakları koruyacak, o yüzden bir an önce hepsi çıksın istiyorum!


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Çok sevdim.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Çok akıcıydı.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Hava Uyanıyor!

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapağa öyle bakıp duruyorum sürekli :D

Final puanı: 4,65

5 yorum:

  1. Hiç duymadığım bir kitap daha. Okunacak ne çok kitap var...

    YanıtlaSil
  2. Kapak ÇOK GÜZEL! Kaç kitabı var ki bu serinin? Ben de bu sıralar evdebiyat dersindeki ödev kitaplardan kurtulabilirsem fantastik bir kitap okumak istiyorum ama nerdee...

    YanıtlaSil
  3. Bu kitabı ilk kez duydum ama avatar son hava bükücüyle aynı konusu var çok fazla izliyordum onu aynı bölüm olsa bile defalarca izliyordum kesinlikle bu kitabı alıp hemen okumalıyım !!:D

    YanıtlaSil
  4. Bir an önce diğer kitapları çıksın istiyorum doyamadım çünkü okumaya. Yabancı duy sesimizi!

    YanıtlaSil
  5. Umarım devamı çevrilir. Hala fire falling i beklicez. İnş erkenden çevrilip satışa sunulur ve diğerleri de...

    YanıtlaSil