5 Eylül 2016 Pazartesi

Senden Önce Ben (Me Before You, #1)

Kitap Adı: Senden Önce Ben
Özgün Adı: Me Before You
Kitap Yazarı: Jojo Moyes
Çeviren: Ayşe Görür
Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 479
Baskı Yılı: 2016


Bu kitabı okurken ağlamadan bitirebilen var mı? Ben yapamadım çünkü :D Üstelik kitabı okumadan önce filmi izlemiştim ve neler olacağını biliyordum. Ona rağmen okurken kendimden geçtim yani :D

Konuyu anlatmama gerek var mı bilmiyorum ama kısaca anlatayım yine de. Oldukça hareketli bir hayatı olan Will Traynor, bir trafik kazası geçiriyor ve omurilik felci oluyor. Dolayısıyla artık tekerlekli sandalyeye mahkum durumda. Lou Clark da çalışıp ailesine bakması gerektiği için iş ararken kendisini Will'in bakıcısı olarak buluyor. 

Kitap çok güzeldi. Ben filmi de çok beğenmiştim. Moyes bizi neden bu kadar üzüyor bilmiyorum ama kitaptaki her şey çok güzeldi. Senden Önce Ben için bu türde okuduğum en iyi kitaplardan biri diyebilirim. 



Genelde film kapaklarını sevmediğimi söylerim ama bu kapağa bayıldım. Pegasus gerçekten çok kaliteli bir iş çıkarmış. Kapağı kusursuz gözüküyor. Baskısı falan da oldukça iyi.

Sanırım ilk kez, bir filmi kitabından önce okuduğum için de memnunum. Çünkü okurken bazı sahnelerin gözümde canlanması okumayı daha güzel hale getirdi benim için. Ayrıca ben Emilia Clarke'ı bu rolde inanılmaz sevdim. O yüzden okurken Lou'nun o olduğunu bilmek de çok güzeldi benim için.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok beğendim.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Çok akıcıydı.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Bunu söylemeden geçemeyeceğim, kitap boyunca birden fazla kez yazım hatası takıldı gözüme. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Me Before You.

Güzel kapak (%5): 5/5 
Açıkçası ben diğer kapağı pek beğenmiyordum ama film özel baskısı harika! 

Final puanı: 4,95

3 yorum:

  1. Henüz filmin de izlemedim, kitabı da okumadım. Ama bloglarda hep methediliyor. Çok istiyorum hem kitabı alıp, hem filmini izlemeyi. :)

    YanıtlaSil
  2. Evet harika bir yorum daha Ömer abiden evet yazım hataları çok göze çarpıyordu ve biraz soğuttu kitaptan beni ama kitabı sevdim. Moyes harika yazıyor😀😀📚📚

    YanıtlaSil
  3. Senden Sonra Ben'i umarım okumamışsındır ,benim için tam bir hayal kırıklığıydı. Lou'yu en iyi haliyle ve hayalleriyle hatırlamak için okumamış olmayı isterdim. Zaten 1 ay filan elimde süründü kitap. Yarım bırakmamak için okudum.

    YanıtlaSil