10 Eylül 2015 Perşembe

Harry Potter ve Sırlar Odası (Harry Potter, #2)

Kitap Adı: Harry Potter ve Felsefe Taşı
Özgün Adı: Harry Potter and the Chamber of Secrets
Kitap Yazarı: J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay
Yayınevi: YKY
Sayfa Sayısı: 314
Baskı Yılı: 2013


Harry Potter okumaları son hızıyla devam ediyor! Sırlar Odası efsanemizin ikinci kitabı. Dün üçüncü kitaba da başladıktan sonra fark ettim ki yazar her kitabın başında size her şeyi en baştan hatırlatıyor. Harry Potter'ın bir büyücü olduğuna varıncaya kadar her şeyi. Sırlar Odası da böyle başladı, biraz geçen sene neler olduğunu falan okuduk. Yani seriyi ardarda okuyan biri olarak bana biraz garip geldi. Ama rastgele bir kitabı alıp okumaya başlarsanız öncesinde neler olduğunu bilerek başlamak oldukça güzel aslında.

Bu kitapta Harry henüz okula dönmeden bir ev cini -Dobby- tarafından okula kesinlikle dönmemesi gerektiği konusunda uyarılıyor. Hatta bir çok yolla da engellenmeye çalışılıyor. Yine de Harry okula dönüyor ama okulda garip şeyler olmaya başlıyor. Ve Harry'miz de varlığından bile emin olunamayan Sırlar Odası'nın peşine düşüyor.



Kitabı okumak tabii ki çok güzeldi. Harry, Ron ve Hermione'nin biraz büyüdüğünü görmek güzel geldi. Profesör Lockhart'a sinir oldum :D Garip bir şekilde Snape'i sevmeye başladım sanırım :D Voldemort'la hafif hafif tanışmaya başlıyoruz, bu da güzel.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Harika tabii ki!

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
İlk kitapta akıcılıkla ilgili hissettiğim o garip duyguyu bu kitapta yaşamadım.

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Mr. ve Mrs. unvanları bu kitapta da çevrilmemiş. Gerçekten niye olduğunu anlayamıyorum :D

Orijinal isim (%10): 5/5
Yaşasın! 

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapakları seviyorum. 


Final puanı: 4.95

6 yorum:

  1. Güzel bir seriyi okumaya başlamışsınız, başlarda çocuk kitabı olarak bakılabiliyor ama en sevdiğim kitaplar arasındadır.

    Keyifli Okumalar =)

    YanıtlaSil
  2. Sonraki kitaplarda, özellikle Ateş Kadehi ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nda her şey daha da harika olacak diyebilirim. İyi okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zümrüdüanka Yoldaşlığı gerçekten çok çok iyiydi :)

      Sil
  3. snape'i sevmeye başlamışsan son kitap seni derinden etkileyecek :D bu arada neden snape'i sevdin? bu kitapta beni etkileyen binaların kurucuları ve hogwarts tarihi ile ilgili bol ayrıntı olmasıydı. maceraya devam...

    YanıtlaSil