12 Aralık 2014 Cuma

Maviyi Toplamak (The Giver Quartet, #2)

Kitap Adı: Maviyi Toplamak
Özgün Adı: Gatherşng Blue
Kitap Yazarı: Lois Lowry
Çeviren: Duygu Kayadelen
Yayınevi: Arkadaş
Sayfa Sayısı: 205
Baskı Yılı: 2005

Seçilmiş Kişi serisinin 2. kitabını da okumuş bulundum. Daha önce 1. kitabı burada ve 3. kitabı da burada yazmıştım. Bilindik bir seri olmadığı için 3. kitabı 2. kitaptan önce okumam bir sorun oluşturmadı, her kitapta farklı bir olay var zaten.


Ana kahraman Kira, küçükken babasını kaybetmiş ve annesiyle yaşayan ufak bir kız. Annesi her yıl taa evrenin oluşumundan başlayıp bütün tarihi olayları içeren uzuun bir şarkı söyleyen Şarkıcı'nın pelerinindeki işlemeleri tamir ediyor. (Öh, nasıl tamlama oldu ama :D) İşte bazı bitkileri kaynatıp iplere renk veriyor falan. Anne de daha sonra hastalanıp ölünce bu iş Kira'ya kalıyor. Bu işi gerçekleştirmek üzere Konsey Sarayı'na alınıyor. Babasının ava çıktığında vahşi hayvanlar tarafından öldürüldüğünü sanıyor ancak daha sonra bu olayla ilgili bir takım gerçekler öğreniyor.

İkinci kitabı üçten önce okumak belki biraz daha iyi olabilirmiş. Çünkü Mesajcı'da Kira'yla tekrar karşılaşıyoruz. Matty'nin ve Kahin diye anılan kör adamın aslında kim olduğunu ve hayatlarını ikinci kitapta görüyoruz. Ben önce Mesajcı'yı okuduğum için şimdi Maviyi Toplamak'ta bazı yerlerde aydınlandım resmen :D

Kitapla ilgili yine çok söyleyebileceğim bir şey yok. Zaten kısa bir kitap. Öyle çok büyük bir espirisi yok ama serinin içinde olduğu için okudum işte. Hala bu seride favorim kitabım ilk kitap Seçilmiş Kişi. Belki çıkmakta olan dördüncü kitap Oğul bu sırayı bozabilir.

Kitaba puanım: B+

4 yorum:

  1. Merhaba
    ortada kalan kitabı da bitirmişsin. Ama anladigim kadariyla o kadar sürükleyici değil. Yeni çıkacak kitaptan bahsetmişsin kaç kitap olacak bu seri bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Quartet diye anıldığı için dört kitap olacağını düşünüyorum. Sonuncusu Oğul olacak bence.

      Sil
  2. Merhaba, seriler hakkında hiç fikrim yoktur ama bu kitap ismiyle dikkatimi çekmişti.
    Ve blog adınız da hoş, iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum, sizinki de çok orjinal ve güzel :)

      Sil