11 Ağustos 2017 Cuma

Şampiyon (Legend, #3)

Kitap Adı: Şampiyon
Özgün Adı: Champion
Kitap Yazarı: Marie Lu

Çeviren: Sefa Emre İlikli

Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 360
Baskı Yılı: 2015

İşte beklenen yorum geldi! Kronik Okur Efsane serisini sevmiş miydi? Büyük görevler yüklediği son kitap Şampiyon'da aradığını bulabilmiş miydi? :D

Biliyorsunuz, Efsane'yi de Deha'yı sevmiştim aslında -Efsane'yi daha çok sevmiştim- ancak yine de bir şeyler eksikmiş gibi hissediyordum. Şampiyon'u okurken de bu hissimin geçtiğini pek söyleyemeyeceğim.



Tamam güzel kitaplar, ona bir lafım yok. Ama uzun yıllardır devam eden çarpık bir dikta yönetimi, içeriden birilerinin yanlışları fark edip uyanmaya başlaması ve isyan çıkması, mevcut hükümeti düşürme, muhaliflerle savaş falan. Bunlar her distopyada okuduğumuz şeyler zaten. Efsane serisini kendi türü içinde farklı kılan bir şeyler aradım hep.

Bulduğumdan çok emin değilim. Son 15-20 sayfaya girene kadar kitapla ilgili bambaşka düşünceler vardı aklımda. Son 20 sayfaya kadar beni yakalayamadı Şampiyon. NE YAPIYORSUN MARIE LU? :D Ancak kitabın sonunu çok beğendim. Hani o Day'in olayı var ya, işte orada beni vurdu kitap! Burada açık açık söyleyemiyorum ama kitabın sonunda Day ve June'un birbirlerine ettikleri kelimeler var ya, işte onlar iz bıraktı!

Ve kitabı okuyup bitirdiğimde seriyi okuduğumdan memnun olduğumu hissettim. Evet söylüyorum, okunmaya değer bir distopyaydı Efsane üçlemesi! :D


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Diğerleri gibi Şampiyon'u da iki günde bitirdim :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Yine yazım hataları ama kitabın kendisinden kaynaklı değil :D

Orijinal isim (%10): 5/5
Champion!

Güzel kapak (%5): 3/5 
Kapaklar genel olarak ortalama ya :D

Final puanı: 4,05

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder