6 Mayıs 2019 Pazartesi

Sekizinci Gece

Kitap Adı: Sekizinci Gece
Özgün Adı: Acht Nacht
Kitap Yazarı: Sebastian Fitzek
Çeviren: Anıl Alacaoğlu

Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2019


 Hiçbir ceza almadan birini öldürebileceğinizi düşünün. Kimi cezalandırırsınız, kim bunu hak ediyor?

Sekizinci Gece Sebastian Fitzek'in en yeni kitabı. Pek bir sessiz sedasız çıktı kitap, ben de tesadüfen gördüm ve hemen aldım :D Geçenlerde internette kontrolsüzce yayılan linç kampanyalarından bahsetmiştim, bu kitap tam da bunu konu alıyor.

İnternette Sekizinci Gece adıyla yayılmaya başlayan bir şey var. Hükümet bile onaylıyor bunu. Sadece 10 avro ödeyerek bir av listesine istediğiniz kişinin adını yazdırıyorsunuz. Sekizinci ayın sekizinde, saat 20:08'de bu listeden birinin adı çekiliyor. Ve bu insanı avlamak üzere yüzbinlerce insan harekete geçiyor. Bu insan 12 saat boyunca korumasız kalıyor. Cinayet dahil tüm suçlar bu kişiye yöneltildiğinde cezai yaptırımı olmuyor. Bu av sırasında işlenen tüm suçların affedileceği açıklanıyor. Ve bu kişiyi öldürene 10 milyon avro ödül verilecek!


İlk kuradan da 24 yaşında bir psikoloji öğrencisi çıkıyor. Ama bu ilk av olduğu için bir de yedek isim seçiliyor. Biz de yedek olarak seçilen Ben'in hayatta kalmaya çalışmasını ve bu Sekizinci Gece olayının nereden çıktığını okuyoruz. 

Kitap gerçekten güzeldi. Ama nedendir bilmiyorum, Fitzek'in diğer kitaplarında yaşadığım o büyük şoku yaşamadım bu kitapta. Biraz dikkatim dağınık bir halde okudum kitabı belki de ondandır. Ama sonuç olarak Fitzek'e laf yok, alışveriş listesi yazsa koşarak alır okurum :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Gayet güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcıydı. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu.

Orijinal isim (%10): 5/5
Olmuş :D

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak da güzel

Final puanı: 4.15

2 yorum: