13 Eylül 2015 Pazar

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (Harry Potter, #3)

Kitap Adı: Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
Özgün Adı: Harry Potter and the Prizonee of Azkaban
Kitap Yazarı: J.K. Rowling
Çeviren: Sevin Okyay & Kutlukhan Kutlu
Yayınevi: YKY
Sayfa Sayısı: 395
Baskı Yılı: 2013


Azkaban Tutsağı'nı dün akşam yaklaşık 200 sayfa okuyarak bitirdim. İlk iki kitaptan çok daha hareketliydi. Sürekli bir şeyler oldu ve tempo hiç düşmedi. Sirius Black ile tanıştık, çok heyecanlıydı. Ayrıca sonunda Quidditch Kupası'nı aldık! Sonundaaa! :D

Bu kitapta Sirius Black 12 yıldır tutulduğu Azkaban hapishanesinden kaçıyor. Ve Harru'nin peşinde olduğu düşünülüyor. Harry'nin annesi ve babası öldükten sonra Sirius da muggleların da şahit olduğu büyük bir cinayete bulaşıyor. Onlarca muggle ve bir büyücü ölüyor. Hatta muggle dünyasında "gaz patlaması" olarak haber yapılıyor bu olay.



İşte böyle, Harry okula dönünce okuldaki öğretmenler de Harry'yi korumaya çalışıyorlar. Okul arazisine ruh emiciler getiriliyor. Ama tabii Harry'nin başı beladan kurtulamıyor. 

Dediğim gibi bu kitap ilk ikisinden daha keyifliydi. Daha çok olay oldu, daha çok heyecanlandık. Karakterler de artık daha çok büyüdükleri için büyüler falan da gelişiyor :D Ayrıca bu kitapta "expecto patronum" büyüsünü öğrendik. Bununla ilgili harika bir kupa bardak buldum, aldığımda paylaşacağım. Bence aşık olacaksınız :D

Kitaplar giderek kalınlaşıyor, Eylül ayı içinde tüm seriyi bitirme planım yalan olabilir :D Vitriol geldi, onu da araya sıkıştırıp okumam gerekiyor. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Kitaplarda kurgunun geliştiğini hissediyorsunuz gerçekten 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Oldukça güzeldi. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 4/5
Hala unvanlar çevrilmemiş ya çıldırıyorum :D

Orijinal isim (%10): 5/5
Yaşasın! 

Güzel kapak (%5): 5/5 
Hikayeyle alakalı güzel bir kapak. 



Final puanı: 4.95

10 yorum:

  1. Ben hala okumadim HP'in kitaplarini ama azkaban tutsağı'nin filminde sıkılmıştim.. eh, kitaplar filmlerden daha iyidir diye bosuna demiyorlar :-)
    Belki donem icinde yeni baski olan seriden alirim, kapaklari biraz cocuksu geldi ama hoş duruyor yine de ..
    Iyi okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni baskıları ben de almak istiyorum :D Teşekkürler :)

      Sil
  2. Çok büyük bir Harry Potter hayranı olarak söyleyebilirim ki serinin diğer kitaplarını okurken nefes bile alamayacaksın. Serinin filmlerini izledin mi bilmiyorum. Ben kitapları okuduktan sonra izlemiştim o yüzden çok eksik gelmişti bana. Merak ettiğim çoğu ayrıntıyı filmlerinde bulamayınca hayal kırıklığına uğramıştım hatta. Önünde daha keşfedilmemiş bir sürü macera var :) iyi okumalar şimdiden. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, az önce Ateş Kadehi'nin yorumunu girdim. Gerçekten çok güzeldi, yazarın geliştiği çok belli oluyor :) İlk filmi izlediğimde aradığım çoğu detayı bulabilmiştim aslında :) Teşekkürler :)

      Sil
  3. HP kitaplarını ilk defa okuyorsun ya, çok kıskandım seni :) Sonraki sayfada neler olacak heyecanı, Harry'nin ve diğer karakterlerin büyüyüşüne tanık olmak, her kitapla giderek karanlıklaşan havayı hissetmek... Seriyi tekrar mı okusam, napsam? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ilk kez okumuyorum. Bazılarını okudum, bazılarını izledim. Ama uzun yıllar oldu o yüzden ilk kez okuyor gibiyim :D Bence tekrar okumalısınız :)

      Sil
  4. Merhaba blogunu takibe aldım. Benimde naçizane kozmetik üzerine bir blogum var :)
    Senide kendi keşif etkinliğime bekliyorum. Uğrarsan sevinirim :)

    www.beautybygizzy.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  5. yine ben, Kronik :S napim HP hayranı olunca ellerimi klavyeden çekemiyorum :D zümrüdüanka yoldaşlığı'nı okuduktan sonra sirius ile ilgili özel bir paragraf yazmanı isteyebilir miyiz senden?? bir de sırlar odası'na ek paragraf - snape ile ilgili. çok merak ediyorum... sanırım Fehiman Neşe'ye katılıyorum; seriye terar mı başlasam :D gaza getirdin bizi Kronik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Snape ile ilgili ek paragrafı Zümrüdüanka'ya ekledim. Bence de yeniden oku! :D

      Sil