3 Ekim 2014 Cuma

#BookChallengeTag

Sevgili Okuma Bahçesi ve Artemis'in Güncesi beni #BookChallengeTag'e davet etmiş. Görünce çok mutlu oldum. Kitaplarla ilgili böyle etkinlikleri çok seven biri olarak tabii ki hemen bilgisayarımın başına geçip bu postu yazmaya başladım.




1. İlk Hayranlığım: Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Çocukluğumun ilk kitaplarından biridir Robinson Crusoe. Çok büyük bir keyifle okumuştum, inanılmaz etkilenmiştim. Hatta bir kez minibüste okurken dalıp inmem gereken yerden çok sonra indiğimi hatırlıyorum :D Okuduktan sonra da uzun süre etkisinde kalıp adada yaşama hayalleri kurmuştum.

2. Favori Serim:  Yeraltı Günlükleri Serisi - Suzanne Collins

Evet, kendileri aslında bir çocuk serisi :D Ancak Açlık Oyunları'ndan sonra Suzanne Collins tarafından yazılan her şey patladı malum. Ben de Yeraltı Günlükleri serisini bu vesileyle tanıdım. Kesinlikle hayatımda okuduğum en güzel serilerden biri. Okuduğum ve bayıldığım bir çok seri kitap var aslında ama evet favorim kesinlikle bu.

3. Favori Kitabım: Oyun - Ted Dekker

Bu soruyu cevaplamak benim için ne kadar zor anlatamam. Ben her zaman zaten incelediğimde çok beğendiğim, büyük bir heves ve merakla aldığım kitapları okuduğum için kütüphanemdeki kitapların pek çoğu benim favorilerim arasındadır. Ama Oyun'un yeri ayrı, okuduğumda müthiş ötesi beğenmiştim :D Okuması için kitabı birine vermiştim ve bir daha geri alamadım. (Kim olduğunu hatırlasaydım elimden kaçamazdı.) Tekrar almak için uzun bir süre de aramama rağmen kitabı bulamamıştım. Bir gün tesadüfen gördüm ve koşa koşa aldım. Artık o kitabı almanız için cesedimi çiğnemeniz lazım :D Bu arada, elinizde ne varsa hemen bırakın ve Oyun'u okumaya başlayın.

4. Favori Erkek Karakterim: Robert Langdon - Dan Brown

Dan Brown da hayranı olduğum, sayfaları boş bir kitabı bile satsa hiç tereddüt etmeden alacağım yazarlardan biri. Kütüphanemde elbette her kitabı var. Hatta kitaplarını orjinal dilinde almaya başlama gibi bir çılgınlığa bile tutuldum :D Robert Langdon da Dan Brown'ın tüm kitaplarında kullanmasa da fazlasıyla aşina olduğumuz temel karakteri. Müthiş zekası ve tabii ki kahramanı olduğu kusursuz kurgular bu sorunun cevabı olmasının sebebi.

5. Favori Bayan Karakterim: Lisbeth Salander - Stieg Larsson

Bu soruyu cevaplarken de zorlandığımı söylemeliyim. Çünkü okuduğum kitapların çoğunda ana karakter bir kadın değildir (Ah şu ataerkil dünya :D) Sonra kütüphanemde göz gezdirirken dedim ki "Oha ben bunu nasıl unuturum". Stieg Larsson'ın Millenium Serisi de 'kusursuz' övgüsünü fazlasıyla hak eden kitaplardan. Eh, zeki kadınlar her zaman daha çekici olmuştur. Salander de bunlardan biri :D

6. Favori Okuma Saatim: Gece, hiçbir ses olmadığında.

Aslında benim için her an okuma saatidir. Çünkü ben metroda, minibüste bile oturacak bir köşe bulduğum an kitabımı çıkarıp okumaya başlarım. Ama mükemmel bir sessizlikte, gece kitap okumanın ayrı bir keyifli olduğunu söyleyebilirim. 

Peki ben kimleri etiketliyorum? 

Kalan etiketlerimi twitter ve instagram'dan yapacağım. Herkese kitap dolu günler !




2 yorum:

  1. Katıldığın için teşekkür ederim çok güzel olmuş. Oyun'u mutlaka okuyacağım. :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim davet için. Yayındayım :)

    YanıtlaSil