27 Kasım 2017 Pazartesi

Kadın Savaşçılar

Kitap Adı: Kadın Savaşçılar
Özgün Adı: Las Chicas son Guerreras
Kitap Yazarı: Irene Civico & Sergio Parra
Çeviren: Arda Çelik

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 120
Baskı Yılı: 2017

Kadın Savaşçılar bize birbirinden cesur, güçlü ve ilham verici hayat hikayelerine sahip 26 kadından bahsediyor. E-kitapların atasını icat eden Ángela Ruiz Robles, suç kraliçesi Agatha Christie, kadınların oy kullanmaya bile hakkının olmadığı bir dönemde binden fazla film çekmiş ilk kadın yönetmen Alice guy, sıradan bir günde otobüsteki yerinden kalkmayı reddederek koskoca bir devrim başlatan Rosa Parks... Hepsinin hikayesi mükemmel gerçekten.

Bu kitabı okurken bir çok şey de öğrendim. Hiç duymadığım ve bundan dolayı kendime kızdığım kadınlarla tanıştım. Frankenstein'ın yazarının kadın olduğunu öğrendim mesela. Ya da daha garibi, Simone de Beauvoir'ın kadın olduğunu öğrendim :D

Birbirinden değerli bu 26 kadın kronolojik olarak sıralanmıştı kitapta. Ve en sonda bahsi geçen kadın, Malala Yousafzai benden 2 yaş küçük. Fakat kendisi Nobel Barış Ödülü'nü kazanan en genç kadın olarak anılıyor. Hayran olmamak mümkün değil!



Son zamanlarda bu feminizm edebiyatının yükselmesinden ziyadesiyle memnunum. Hep Kitap'tan çıkan Asi Kızlara Uykudan Önce Hikayeler, Desen Yayınları'ndan Kadınların Nesi Var? bu türün güzel örneklerinden. Kadın Savaşçılar da kesinlikle okumanızı ve kitaplığınıza dahil etmenizi istediğim bir kitap oldu. 

Ayrıca bu tarz kitapların bu formatta basılmasını da özellikle faydalı buluyorum. Bu kadınların hayatları sıkıcı ve standart birer biyografi olarak basılsaydı herkese hitap etmeyebilirdi. Ama bu şekilde illustrasyonlarla renklendirilmiş bir kitap yediden yetmişe herkesin ilgisini çeker ve herkes büyük bir keyifle de okur. Bu formatın sonuna kadar destekçisiyim! :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Çok güzel. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
1 saatinizi almaz bitirmek. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
İnanılmaz kaliteli bir baskı ve çeviri. 

Orijinal isim (%10): 5/5
Yaşasın!

Güzel kapak (%5): 5/5
Kapak çok tatlıı :D

Final puanı: 5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder