2 Kasım 2017 Perşembe

Cadılar Bayramı Ağacı

Kitap Adı: Cadılar Bayramı Ağacı
Özgün Adı: The Halloween Tree
Kitap Yazarı: Ray Bradbury
Çeviren: Ümit Kayalıoğlu

Yayınevi: İthaki
Sayfa Sayısı: 131
Baskı Yılı: 2017

Cadılar Bayramı Ağacı, İthaki'nin Cadılar Bayramı arefesinde çıkardığı tematik kitaplardan biri. Bradbury'yi siz de benim gibi Fahrenheit 451'den tanıyorsunuz büyük ihtimalle. Ben öykü kitapları olduğunu bilmiyordum. Bunun dışında birçok başka öyküleri de varmış üstelik. Bu öykü de çoook eskiymiş aslında ama şimdi yeni baskısı yapılmış.

Sekiz erkek çocuk Cadılar Bayramı'nda kostümleriyle bir evde toplanıyor. Ancak bu sırada arkadaşları Balbağı'nın kaybolduğunu öğreniyorlar. Onu aramaya başlarken de gizemli bir adamla karşılaşıyorlar. Adam hem onlara yardımcı oluyor hem de Cadılar Bayramı'nın tarihine ilişkin ürkütücü hikayeler anlatıyor.



"Cadılar Bayramı nedir? Neden başlamıştır? Nerede? Niçin? Büyücüler, kediler, mumya tozları, hayaletler. Hepsi orada, kimsenin dönmediği o diyarda. Karanlık okyanusa dalacak mısınız, çocuklar? Karanlık gökyüzünde uçacak mısınız?"

Cadılar Bayramı Ağacı tam bir kış kitabı bence. Boş bir gününüzde, sıcacık yorganın altında birkaç saatte bitirmelik kitaplardan. Arka kapağındaki "tekinsiz bir macera" ifadesine de katılıyorum. Gotik havası ekstra bir okuma keyfi sağlıyor.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Öykü olduğu için çok hızlı okunabiliyor. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 3/5
Trick or treat'in çevirisini çok anlamsız buldum. Orijinalini bilmeyen biri ne diyor bu falan diye bakar yani :D

Orijinal isim (%10): 5/5
Halloween Tree!

Güzel kapak (%5): 5/5
Kapak aşırı tatlı ya :D

Final puanı: 4,1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder