8 Nisan 2017 Cumartesi

Her Şeyin Bedeli

Kitap Adı: Her Şeyin Bedeli
Özgün Adı: The Cost of All Things
Kitap Yazarı: Maggie Lehrman
Çeviren: Bige Turan Zourbakis
Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 366
Baskı Yılı: 2017


Her Şeyin Bedeli enteresan bir kitaptı. Başlarda pek ısınamamıştım ama sonra epey güzelleşti. Sevdiğimi kesinlikle söyleyebilirim. 

Cape Cod denen bir kasabada geçiyor olaylar. Burada "efsuncu" dedikleri büyücü bir kadın da var. İnsanlar yıllardır bu kadına büyü yaptırıyor. Daha güzel gözükmek için, sınavlarda başarılı olabilmek için... Ari de erkek arkadaşını kaybedince onu hafızasından sildirmek için büyü yaptırıyor. Biz de zaman zaman geçmişe de giderek bu olaydan sonrasını okuyoruz. 

Enteresan kitap dememin sebebi bu büyücü meselesi. İlk okuduğumda çok şaşırdım. Yazar fantastik bir şeyler yapmaya çalışmamış. Sıradan bir kasabada, normal bir büyücü işte. Bizdeki karşılığı biraz falcı/üfürükçü kıvamında olanlardan :D


Ancak büyü yaptıran herkesin dikkat etmesi gereken bir şey var. Yaptırdığınız büyü, başka bir şeyi etkileyecek. Zihinsel bir büyü yaptığınızda bunun fiziksel bir karşılığını göreceksiniz. Ari, unutma büyüsü yaptırdığı için çok iyi olduğu baleyi yapamıyordu artık mesela. 

Kitabın olayı da bu aslında: "Ne dilediğine dikkat et." Biraz Kelebek Etkisi tadı da var diyebilirim. Kasabada bir çok insan büyü yaptırıyor ama farkında olmadan birbirlerini de etkiliyorlar. Ve sonunda paramparça olan hayatlar görüyoruz. Gerçekten, kitabın sonlarına doğru adeta gözlerimin önünde yıkıldı her şey. Etkileyici bir sonu vardı. 

Farklı bir şeyler okumak istiyorsanız, bu kitap güzel bir öneri. İçinin güzelliğinin yanında şömizi, cildi falan zaten artık söylemeye gerek yok yani :D Yabancı'nın güzelliklerinden biri daha :D 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Farklıydı, güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Su gibi akıcı değil ama kötü de değil. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun görmedim :D

Orijinal isim (%10): 5/5
Yaşasın orijinal isimler! :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Kapağı da güzel. 

Final puanı: 4.1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder