1 Ekim 2017 Pazar

Uyurgezer

Kitap Adı: Uyurgezer
Özgün Adı: Der Nachtwandler
Kitap Yazarı: Sebastian Fitzek
Çeviren: Ebru Akyürek

Yayınevi: Pegasus
Sayfa Sayısı: 309
Baskı Yılı: 2017

Taşınanların Bir Süre Sonra Delirdiği Veya İntihar Ettiği Bir Ev, Nereye Açıldığı Bilinmeyen Bir Kapı Ve Dehlizlerden Oluşan Karanlık Bir Labirent…

Leon bir sabah uyandığında karısını yüzü gözü morarmış halde görür. Kadın eşyalarını toplar ve hiçbir şey söylemeden evden çıkıp gider. Bunun üzerine Leon yıllar önce yaşadığı uyurgezerlik sorununun yeniden tetiklendiğini ve uykusundayken karısına zarar verdiğini düşünür. Yıllar önce doktorunun kendisine uyguladığı tekniği hayata geçirmeye karar verir ve uyuduğu süre boyunca bir kafa kamerasıyla kendisini kaydeder.

Bu aşamadan sonra olaylar sizi gerim gerim gerecek şekilde ilerliyor. Leon eviyle ilgili daha önce hiç görmediği şeyler keşfediyor. Uyurgezer durumdayken neler yaptığını, nerelere gittiğini yavaş yavaş öğreniyor. 

Ama bu olanların hangisi gerçek? Uyurken gerçekten etrafa vahşet saçan, karısına zarar veren biri mi? Peki uyanıkken ne yapıyor? İki evredeyken de bir diğerinde neler olduğunu ve neler yaptığını hatırlayamıyor. Bu karmaşıklık ve tutarsızlıklardan dolayı adeta kafayı yeme noktasına geliyor.



Biz de Leon ile birlikte gerçekliği kaybediyoruz. Kitabı bitirdiğinizde neyin gerçek olduğunu anlayamıyoruz. Yazarın sonlara doğru bahsettiği şey mi, yoksa son sayfada bir anda söyleyip bitirdiği şey mi? Hangisi gerçekti? Leon'a ne oldu?

İki kitabını okuduktan sonra Sebastian Fitzek'in normal bir insan olmadığına kanaat getirdim. Zira kendi halinde, ortalama, standart biri bu kitapları yazamaz. Böyle şeyler yazmak için biraz manyak olmak gerekiyor :D Fitzek, psikolojik gerilim türünde çok üst sıralarda adını anmaya devam edeceğim yazarlardan biri. Okumadıysanız, mutlaka tavsiye ediyorum!


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Oldukça güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 5/5
Adam yakanıza yapışıyor resmen, kitap bitene kadar beyninizi kemiriyor :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Gayet güzeldi.

Orijinal isim (%10): 5/5
Nachtwandler gerçekten Uyurgezer demekmiş :D

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak görselinde pek bir olay yok ama kulakçıktaki şifreyi falan sevdim :D

Final puanı: 4,6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder