2 Mayıs 2017 Salı

Gün Işığı Kızın Hayaleti (The Haunting of Sunshine Girl, #1)

Kitap Adı: Gün Işığı Kızın Hayaleti
Özgün Adı: The Haunting of Sunshine Girl
Kitap Yazarı: Paige McKenzie
Çeviren: Boran Evren

Yayınevi: Yabancı
Sayfa Sayısı: 302
Baskı Yılı: 2017

Bu kitabın The Haunting of Sunshine Girl Network isimli bir Youtube kanalından uyarlama olduğunu biliyor muydunuz? Yazar, bu kanalda korku videoları çekiyor, ruhlar hayaletler falan :D Kitabın kanaldaki videolarla ne ölçüde bağlantısı var bilemiyorum ama böyle bir uyarlama yapmış yani.

Kitapla ilgili sevmediğim tek şey adındaki Sunshine kelimesinin çevrilmesi oldu. Çünkü bu baş karakterin adı. Dolayısıyla, bir özel ismi çevirmeye neden ihtiyaç duymuşlar anlayamadım :D

Sunshine, annesiyle birlikte yaşayan 16 yaşında bir kız. Annesi bir iş teklifi alınca Texas'tan Washington'a taşınıyorlar. Taşındıkları ev de eski, ürkütücü bir ev ve ilk günden itibaren garip şeyler olmaya başlıyor. Sunshine sürekli bir soğukluk hissediyor, ağlayan küçük bir kız duyuyor, odasındaki eşyaların yer değiştirdiğini falan görüyor.



Hikaye böyle başlıyor ve sonra çok daha olaylı bir yere doğru gidiyor. Sunshine kendisiyle ilgili bir şeyler keşfediyor. Kendisini bekleyen hayati bir sınavdan geçmeye hazırlanıyor.

Kitap gerçekten güzeldi. Bizde çok yeni ama aslında iki ve üçüncü kitapları da çoktan basılmış. Uzun zamandır böyle güzel bir korku romanı okumamıştım, o yüzden iyi geldi bu kitap :D Ayrıca, kapağı, tasarımı falan yine harika olmuş tabii ki!


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Sürükleyici bir kurgusu vardı. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Çeviride bir sıkıntı yoktu. 

Orijinal isim (%10): 0/5
İsim gerçekten felaket durumda ya! Şimdi tekrar baktım da yok yani :D

Güzel kapak (%5): 5/5 
Kapak çok iyi.    

Final puanı: 3,7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder