17 Temmuz 2016 Pazar

Aşk Burada Çekmiyor

Kitap Adı: Aşk Burada Çekmiyor
Özgün Adı: Love and Miss Communication
Kitap Yazarı: Elyssa Friedland
Çeviren: Özlem Özarpacı
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 478
Baskı Yılı: 2016


Yine hızlı bir okumayla Aşk Burada Çekmiyor'u okudum. Bence tam da böyle okumalık bir kitap. Üzerinde çok düşünmeden, çok kafa yormadan, hızlıca okuyup bitirmelik.

Kitapta 34 yaşında Evie adında bir kadın var. İnanılmaz teknoloji bağımlısı, BlackBerry'siyle yaşıyor resmen :D Ancak bir gün ortaklık teklifi almayı beklerken bambaşka bir şeyle karşılaşıyor. Günde 75 kadar kişisel mail attığı ve bu sebeple şirketin internetini yavaşlattığı için işten çıkarılıyor. Sonra o depresyonla internette dolanırken bir de eski sevgilisinin evlendiğini öğreniyor. 

İşte tüm bunlardan sonra Evie interneti bırakmaya karar veriyor. Tamamen. Google bile yok :D Bu süreçte Evie'nin yaşadıklarını okuyoruz işte. Artık 34 yaşına geldiği için hayatına birilerini almaya da çalışıyor. Babaannesinin hastalığı falan da var. 



Kitap kolay okunan, akıcı bir kitaptı dediğim gibi. Ama Evie'nin zaman zaman mutlu olmamak için sürekli kendini tutmasına falan sinir oldum. Bazen iyi şeyler olduğunda "her şey bu kadar iyi olamaz, kesin bir şey olacak" falan diye düşünüyordu anlamsızca.

Bu yaz sıcaklarında ve bu olaylarda ağır, karışık kurgulu kitaplar okumak iyice bayar diye düşünüyorum. Bu kitap tam öyle çerezlik işte, tatile falan giderken çantaya atmalık bence :D Böyle bir kitaba ihtiyacınız varsa bunu tavsiye edebilirim. 


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzeldi.

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcıydı. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Güzeldi.

Orijinal isim (%10): 0/5
Maalesef :D

Güzel kapak (%5): 3/5 
Kapak eğlenceli :D

Final puanı: 3,6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder