28 Ekim 2015 Çarşamba

Hayvan Mezarlığı

"Ölülerin ölü kalması herkes için daha iyidir."

Kitap Adı: Hayvan Mezarlığı
Özgün Adı: Pet Cemetery
Kitap Yazarı: Stephen King
Çeviren: Mehmet Harmancı
Yayınevi: Altın Kitaplar
Sayfa Sayısı: 398
Baskı Yılı: 2003


Yıllar sonra okuduğum ilk Stephen King romanı. Bunu defalarca anlatmışımdır, ben King'den sadece Kemik Torbası'nı okudum ve hiç beğenmemiştim. Yaklaşık 5 yıl önce falan okudum ve o zamandan beri bir daha da King kitapları okumadım. Ama bir süre önce okuyasım geldi ve birkaç kitabını almıştım. Hayvan Mezarlığı da bunlardan biri.

Kitap güzeldi. Bu benim ilk korku romanı deneyimim olabilir. King niye bu kadar kötü şeyler yazıyor anlamadım :D Kimin öldüğünü söylemezsem spoiler olmaz herhalde ama birinin ölümünü ve cenazesini okuttu resmen uzun uzun. Çok üzüldüm oraları okurken ya. İnsanın içini karartıyor. Zaten kendisi de kitap içinde spoiler veriyor, daha hiçbir şey olmadan birkaç ay ömrü kalmıştı falan dedi. Hoş değil böyle şeyler :D



Kitabın sonu da ayrı bir dehşet doluydu. Böyle işte, kitabı beğendim. Ama dediğim gibi, insanı çok üzen detayları var. Konuyu da biraz anlatıp bitireyim.

Louis Creed, karısı bir kız ve bir erkek çocuğuyla birlikte Ludlow'da şehir merkezinden uzak bir yerde bir eve taşınıyorlar. Evin önünden otoban gibi bir şey geçiyor ve genelde tırlar falan o yolda oluyor. O yüzden orada yoldan karşıya geçerken çok hayvan ölüyor. O yüzden yakınlarda bir hayvan mezarlığı var. Yıllardır insanlar oraya evcil hayvanlarını gömüyor. Bu mezarlığın biraz daha ilerisinde de bir sır saklı. Bu sır yüzünden ailenin başına gelmeyen kalmıyor.


Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 4/5
Güzel bir konu ve kurguydu. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcılığı oldukça iyiydi. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu.

Orijinal isim (%10): 5/5
Orijinal isim!

Güzel kapak (%5): 5/5 
Bu kapak öncekinden çok daha iyi bence.

Final puanı: 4,2




3 yorum:

  1. Merhaba
    Bu kadar roman okuyorsun Stephen King okumadığına çok şaşırdım gerçekten. Kemik torbası benim hoşuma gitmişti. Sanırım herkesin hoşuna gitmiyor. Sadist'i deneyin birde baya gerilimli bir romanıdır. O da güzel bir romanıdır çılgın paylanço ile tanışabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadist kitaplığımda bekliyor, yakın zamanda okurum belki :)

      Sil
  2. Beyaz perdeye de aktarılmış güzel bir eser

    YanıtlaSil