14 Şubat 2019 Perşembe

Kayıp

Kitap Adı: Kayıp
Özgün Adı: Good as Gone
Kitap Yazarı: Amy Gentry
Çeviren: Murat Padar

Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 264
Baskı Yılı: 2019


Kayıp elime geçtiğinde çok ilgimi çekmişti, çünkü kapağında şöyle bir yazı var: "Her çocuğun bir sırrı vardır. Her anne yalan söyler." Bunu görünce ben deliye döndüm tabii :D Ama biraz hayal kırıklığı oldu kitap benim için. 

On üç yaşındaki Julie Whitaker bir gece kaçırılıyor. Ailesi onu bulmak için elinden geleni yapıyor ve yaşadığına dair ümitlerini hiç kaybetmiyorlar. Yıllar sonra bir gün kapı çalıyor ve Julie geri dönüyor. Ama annesi Julie'nin garip davranışlarından şüpheleniyor. Kızının başına neler geldiğini ve bu kızın gerçekten Julie olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor. 


Güzel bir konu ama okurken çok sıkıldım. En başlarda bana tamamen başka bir kitabı hatırlatması büyük dezavantaj oldu. Kurgu öyle ilerlemedi ama hiçbir zaman beni heyecanlandıramadı da. O yüzden pek iyi şeyler söyleyemeyeceğim kitap hakkında. Yine de deneyebilirsiniz tabii ama büyük bir beklentiniz olmasın. 

Bu arada kitabın edisyonu hiç iyi olmamış gerçekten. Bir dolu yazım hatası var. Bazı cümleler anlamsız, hiç yazılmamış kelimeler var. Bir de geçişler bir garip, bazen hiçbir belirti olmadan sadece paragraf başı ile bambaşka bir mekana falan geçiyor. Başka birileri konuşmaya başlıyor falan. Garipti yani :D

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 2/5
Pek iyi değildi :D

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 2/5
Çok sıkıldım :D

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 3/5
Çeviriyle ilgili sorunlardan bahsettim yukarıda.

Orijinal isim (%10): 0/5
Üzgünüm :D

Güzel kapak (%5): 4/5 
Kapak fena değil.

Final puanı: 1.95

2 yorum:

  1. Kesinlikle her yazdığınıza katılıyorum. Kitabı çok büyük bir hevesle aldım ama okuduktan sonra hayal kırıklığına uğradım. Kitaptaki geçişler gerçekten çok garipti,bazı cümleleri anlamakta zorlandım. Kurgusunu beğeneceğimi düşünmüştüm oysaki, Goodreads'te çoğunlukla beğenilmişti ve mükemmel bir kitap olduğundan bahsediliyordu.

    YanıtlaSil
  2. Kitapta bazı kişileri anlatıyordu gerçekten o bölümleri hiç anlamadım neden anlatıldığını ve kitap kafamda bazı soru işaretleri bıraktı mesela kitabın giriş bölümünde julie evden kaçırılırken kardeşi jane nin onu gördüğünü söylüyo kardeşini görüp neden bir şey yapmıyo ve julienin gerçekten o olup olmadığı konusunda neden tereddüte düşüyolar ki yada buna şüphe getiren şey ne gerçekten bu yazdıklarımın cevabını bilen varsa yanıtlaya bilirmi

    YanıtlaSil