6 Mart 2020 Cuma

Salgın (Contagion, #1)

Kitap Adı: Salgın
Özgün Adı: Contagion
Kitap Yazarı: Erin Bowman
Çeviren: Sefa Emre İlikli
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 360
Baskı Yılı: 2020


Daha önce bahsetmiştim, yeni bir okuma yöntemi uyguluyorum. Her gün yeni bir kitaba başlıyorum ve gün boyunca okuyabildiğim kadar okuyorum. Haftasonu da başladığım kitapları bitiriyorum, böylece merak ettiğim kitapları daha çok okuyabiliyorum. Salgın da geçen hafta okuyup bitirdiğim kitaplardan biri oldu. 


Okumaktan ennnn çok keyif aldığım iki konu var Salgın'da: uzayda yaşam ve bulaşıcı hastalıklar. Dolayısıyla gerçekten çok keyif aldım okurken. İnsanlık artık bütün evrene yayılmış, pek çok gezegende kolonileşmiş ve ışık hızıyla seyahat edebiliyor. Bir gün uzak bir gezegendeki sondaj ekibinden acil yardım çağrısı gelince bir ekip onlara yardım etmek üzere yola çıkıyor. Ancak vardıklarında tahmin bile edemeyecekleri şeyler keşfediyorlar. Eski ekipten kalan mesaja göre acilen bütün projeyi iptal etmeleri ve her şeyi mühürleyerek arkalarına bile bakmadan kaçmaları gerekiyor. 

Kitap çok da kritik bir yerde bitti, umarım Epsilon ikinci kitabı da hızla çevirir. Böyle kurgular okumayı seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum, bir solukta okuyabilirsiniz. 

Özgün konu ve güzel bir kurgu (%35): 5/5
Gayet güzeldi. 

Sürükleyici/Akıcı olma (%45): 4/5
Akıcı bir kitap gerçekten. 

Çeviri ve baskı kalitesi (%5): 5/5
Bir sorun yoktu.  

Orijinal isim (%10): 5/5
Olmuş :D 

Güzel kapak (%5): 4/5
Kapak da güzel. 

Final puanı: 4.5

1 yorum:

  1. Ben de beğenmiştim Salgın'ı. Umarım devamı çabuk basılır :)

    YanıtlaSil